Det er ingen hemmelighed, at jeg er smaskforelsket i Dulcey, den blonde chokolade fra Valrhona. Den er cremet og kikset! Det smelter smukt på tungen med fine noter af karamel og smørbagte, letsaltede kiks.
I dag serverer jeg derfor en blondie for jer, som jeg har bagt med Dulcey. Det var et forsøg, som viste sig at være intet mindre end fantastisk. Den blonde og chokoladesøde Dulcey har fået selskab af knasende pekannødder i kagen her, men man kan garanteret også bruge mandler, hasselnødder eller valnødder.
Spis gerne blondien sammen med skiver af pære, hvis friske og saftige sprødhed passer perfekt til. Blommer eller mango ville også udgøre et godt team med denne kage.
Blondies med Dulcey og pekannødder (8-10 personer)
200 g smør
200 g Dulcey 32%, grofthakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g pekannødder, hakket
50 g Dulcey 32%, hakket
Smelt smørret i en gryde. Smelt 200 g Dulcey 32% over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i dejen. Tilsæt pekannødder og den resterende Dulcey. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Husk at blondies bør bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig!

