E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Dulcey blondies med pekannødder

13. oktober 2013 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

dulcey1

Det er ingen hemmelighed, at jeg er smaskforelsket i Dulcey, den blonde chokolade fra Valrhona. Den er cremet og kikset! Det smelter smukt på tungen med fine noter af karamel og smørbagte, letsaltede kiks.
I dag serverer jeg derfor en blondie for jer, som jeg har bagt med Dulcey. Det var et forsøg, som viste sig at være intet mindre end fantastisk. Den blonde og chokoladesøde Dulcey har fået selskab af knasende pekannødder i kagen her, men man kan garanteret også bruge mandler, hasselnødder eller valnødder.
Spis gerne blondien sammen med skiver af pære, hvis friske og saftige sprødhed passer perfekt til. Blommer eller mango ville også udgøre et godt team med denne kage.

Blondies med Dulcey og pekannødder (8-10 personer)

200 g smør
200 g Dulcey 32%, grofthakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g pekannødder, hakket
50 g Dulcey 32%, hakket

Smelt smørret i en gryde. Smelt 200 g Dulcey 32% over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i dejen. Tilsæt pekannødder og den resterende Dulcey. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Husk at blondies bør bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig!

dulcey

Skrevet i: Kager Tags: blond chocolate, blondie, blondies, chocolate blond, dessert, Dulcey, hvid brownie, kage, valrhona

Previous Post: « Hyggelig pærecrumble med After Eight
Next Post: Gulerodsmuffins med knasende nougatmandler fra A XOCO »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    13. oktober 2013 kl. 14:50

    Det ser rigtig indbydende ud – og er meget smukt skåret ud. God idé med pæreskiverne til for at give syrlighed 🙂

  2. hvadskalvibage/Mette skriver

    14. oktober 2013 kl. 14:01

    Skal da vist have kikket over Dulcey, for umiddelbart lyder det som en smagsoplevelse jeg gerne vil prøve. Samt købe lidt ekstra så jeg kan få testet denne opskrift 🙂

  3. Emma Kirstine skriver

    15. oktober 2013 kl. 11:56

    Kære dygtige Anne.
    Åh, hvor ser denne kage helt ualmindelig god ud. Jeg har efterhånden bagt din klassiske blondie et par gange, og så ufattelig dejligt den smager, når den nærmest danser i min mund. En af mine yndlings.
    Denne fine blondie må hellere prøves i en fart – jeg er sikker på at kombinationen af den lyse, gode chokolade og de lækre nødder er til topkarakter.
    Jeg ønsker dig en dejlig efterårsdag i smukke, fineeste København, som jeg så inderligt holder af og glæder mig til at besøge snart.
    I øvrigt vil jeg anbefalde dig, at kigge forbi min mors blog. http://tinasopskrifter.blogspot.dk/
    Ikke fordi der er specielt mange søde sager, men fordi den er så fin og fyldt med mange gode opskrifter. Desuden er opskriften på æblesmør, som jeg omtalte den anden dag i dit fine indlæg om æbler, også at finde.
    Jeg er så glad for at følge dig, og håber du vil fortsætte med dine dejlige chokosøde opskrifter lang tid endnu.
    Efterårshilsener fra Emma Kirstine

  4. Carina skriver

    15. oktober 2013 kl. 14:40

    Det lyder lækkert og må helt klart prøves. Hvordan opbevarer du kagen til næste dag? I køleskab eller på køkkenbordet, og hvordan pakker du den ind, så den ikke bliver tør?

  5. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2013 kl. 21:06

    Kære Piskeriset,
    Tusind tak. Den er vanedannende lækker 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2013 kl. 21:06

    Kære Mette,
    Du MÅ prøve Dulcey! Den er ganske enkelt helt fantastisk!
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2013 kl. 21:09

    Kære søde Emma,
    Tusind tak for verdens fineste hilsen!
    Jeg glæder mig SÅ meget over, at du læser med. Du kan godt se frem til at bage denne variant af blondien.
    Mange kærlige efterårshilsener din vej også.
    Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2013 kl. 21:10

    Kære Carina,
    Jeg opbevarer den for det meste i køleskabet – dækket til med sølvpapir eller husholdningsfilm – men jeg tager den altid ud i en halv times tid inden servering!
    Kh Anne

  9. Louise skriver

    17. oktober 2013 kl. 11:04

    Wow….

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2013 kl. 12:10

    Kære Louise,
    Tak 🙂
    Kh Anne

  11. Rikke skriver

    23. oktober 2013 kl. 17:15

    Kære Anne.

    Hvorhenne køber du dit duley?. Jeg ved simplehen ikke hvor jeg skal købe det henne, udover på nettet.

    -Rikke

  12. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2013 kl. 09:14

    Kære Rikke,
    Du kan købe Dulcey i Meyers deli, Magasin Mad&Vin og på Estate Kaffebar blandt andet 🙂
    Ellers kan du ringe til Chokolade Compagniet på 38111211 og få oplyst nærmeste forhandler!

    Kh Anne

  13. Helle skriver

    31. juli 2014 kl. 14:53

    Kunne man ikke skifte nødderne ud med blåbær i denne??

    Forestiller mig det ville være himmelsk med små delikate danske selvplukkede vilde blåbær.
    Den MÅ bare prøves til min fødselsdag 😉
    tak for en fantastisk blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap