Denne krydrede og fløjlsbløde chokolade panna cotta med rubinrøde granatæblekerner og knasende sprøde ristede hasselnødder er det perfekte alternativ til juledesserten til dem, som ikke er fan af ris à l’amande.
Den har den hyggeligste smag af jul og et godt knas både fra granatæblekerner og hasselnødderne, som komplimenterer den cremede panna cotta noget så smukt. Og så kan den snildt laves dagen før, så man bare skal pynte den lige inden servering.
Glædelig 3. søndag i advent <3
Krydret chokolade panna cotta med granatæble og ristede hasselnødder
6 personer
90 g god mørk chokolade
2 blade husblas
3 dl piskefløde
1 dl mælk
65 g sukker
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
60 g hasselnødder
1 granatæble
Chokolade panna cotta:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Kom fløde, mælk, sukker, kanel og kardemomme i en gryde og varm op til kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Hæld straks derefter den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør da rundt, til chokoladen er helt smeltet (brug gerne et piskeris). Fordel panna cottaen i 6 forme/glas og køl dem af, inden de stilles på køl i 5 timer
Hasselnødder:
Rist hasselnødderne hele i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødderne. Nulr derefter hinderne af. Halver hasselnødderne.
Server panna cottaerne med granatæblekerner og ristede hasselnødder.
Skriv et svar