E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

10. december – Luciabrød

10. december 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

dsc_0721

I går morges stod vi ekstra tidligt oppe alle tre, da Kajs vuggestue bød på julemorgenmad kl.7, mens vi så de store børn fra børnehaven gå luciaoptog og så fint og sødt sang luciasangen. Så hyggelig en morgenstund.

Da jeg kom hjem havde jeg luciasangen på hjernen og fik straks lyst til at bage luciabrød. Så det gjorde jeg. Jeg tog udgangspunkt i de idiotsikre boller og tilføjede blot safran og lidt ekstra sukker: Voilà de lækreste luciabrød.

Nyd dem gerne helt nybagte med masser af koldt smør.

Fineste decembertradition <3

Luciabrød
10 stk

100 g smør
2 dl mælk
1 tsk salt
2 æggeblommer
50 g gær
2 spsk sukker
1/4 tsk safrantråde
450-500 g mel
Rosiner til pynt

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk, salt, æggeblommer og rør gæren ud her i. Stød sukker og safrantråde i en morter (eller brug en skål og bagsiden af en ske i stedet), til trådene er helt knust og blandet med sukkeret. Rør “safransukkeret” ud i den lune mælk. Tilsæt derefter mel, nok til at dejen er blød og smidig, når den æltes på bordet/i røremaskinen. Del dejen i 10 stykker og tril dem til fingertykke pølser, som formes til “S’er”. Placer luciabrødene på en bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket i 45 min. Pensl dem med lidt af de resterende æggehvider og pynt med rosiner. Bag ved 225 grader varmluft i 8-10 minutter.

dsc_0715
dsc_0718

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « 9. december – Brunkager med hasselnødder
Next Post: 11. december – Krydret chokolade panna cotta med granatæble og ristede hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Katrine skriver

    10. december 2016 kl. 09:45

    Jeg står lige pt selv og bager luciabrød, jeg opdagede dem for et par år siden og de er siden blevet et fast indslag i min julebage rutine. Et godt trick, synes jeg, at udrøre den stødte sukker og safrantråde i lidt vodka et par dage før, for det får virkelig smagen og farven frem i safranen.

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. december 2016 kl. 21:31

    Kære Katrine,
    Tusind tak for tippet! Det må jeg huske til næste gang 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap