E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

9. december – Brunkager med hasselnødder

9. december 2016 af Anne au Chocolat 1 kommentar

dsc_0713
Disse knasende sprøde og krydrede brunkager har ALTID været en fast del af julen i min familie. Min kære farmor Edith har bagt dem hvert år til jul hele min barndom, og jeg kan slet ikke forestille mig en december måned uden at spise en masse af disse brunkager.
For en håndfuld år siden fik jeg lokket opskriften ud af hende, og nu bager jeg dem også selv hvert år til jul. Der er noget vidunderligt hyggeligt over at have en kagedåse stående fyldt med dejlige brunkager i december.
Som min farmor, bager jeg dem normalt altid med hakkede mandler i, men i år ville jeg udfordre traditionen og prøve noget nyt. Jeg puttede derfor hasselnødder i i stedet – og det er et kæmpe hit. Smagen af ristede hasselnødder er virkelig guddommelig og passer eminent godt sammen med brunkagernes aromatiske krydderier. Det bliver vist min nye tradition.
Jeg har halveret opskriften, men gang I bare op igen, hvis I ønsker at tage hul på den helt store brunkageproduktion <3

Brunkager med hasselnødder
60 stk

125 g blødt smør
90 g sukker
125 g mørk sirup
0,75 tsk stødt nellike
0,75 tsk stødt kanel
0,5 tsk natron
200 g hvedemel
50 g hasselnødder

Rør smør, sukker og sirup godt sammen i en skål. Tilsæt nellike, kanel og natron og rør godt rundt. Vend mel og de grofthakkede hasselnødder i dejen. Rør/ælt dejen godt sammen og form den til en tyk rulle (ca. 3,5 i diameter). Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl natten over. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær rullen i skiver à 2-3 mm og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 8-10 minutter, til de er fint gyldenbrune. Lad dem afkøle på en rist og kom dem derefter i en kagedåse.

dsc_0714

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chocolate truffles with ginger and orange
Next Post: 10. december – Luciabrød »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Jõulused pähkliküpsised | Cook the day away! siger:
    21. december 2018 kl. 20:43

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap