Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

9. december – Brunkager med hasselnødder

9. december 2016 af Anne au Chocolat 1 kommentar

dsc_0713
Disse knasende sprøde og krydrede brunkager har ALTID været en fast del af julen i min familie. Min kære farmor Edith har bagt dem hvert år til jul hele min barndom, og jeg kan slet ikke forestille mig en december måned uden at spise en masse af disse brunkager.
For en håndfuld år siden fik jeg lokket opskriften ud af hende, og nu bager jeg dem også selv hvert år til jul. Der er noget vidunderligt hyggeligt over at have en kagedåse stående fyldt med dejlige brunkager i december.
Som min farmor, bager jeg dem normalt altid med hakkede mandler i, men i år ville jeg udfordre traditionen og prøve noget nyt. Jeg puttede derfor hasselnødder i i stedet – og det er et kæmpe hit. Smagen af ristede hasselnødder er virkelig guddommelig og passer eminent godt sammen med brunkagernes aromatiske krydderier. Det bliver vist min nye tradition.
Jeg har halveret opskriften, men gang I bare op igen, hvis I ønsker at tage hul på den helt store brunkageproduktion <3

Brunkager med hasselnødder
60 stk

125 g blødt smør
90 g sukker
125 g mørk sirup
0,75 tsk stødt nellike
0,75 tsk stødt kanel
0,5 tsk natron
200 g hvedemel
50 g hasselnødder

Rør smør, sukker og sirup godt sammen i en skål. Tilsæt nellike, kanel og natron og rør godt rundt. Vend mel og de grofthakkede hasselnødder i dejen. Rør/ælt dejen godt sammen og form den til en tyk rulle (ca. 3,5 i diameter). Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl natten over. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær rullen i skiver à 2-3 mm og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i 8-10 minutter, til de er fint gyldenbrune. Lad dem afkøle på en rist og kom dem derefter i en kagedåse.

dsc_0714

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chocolate truffles with ginger and orange
Next Post: 10. december – Luciabrød »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Jõulused pähkliküpsised | Cook the day away! siger:
    21. december 2018 kl. 20:43

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap