Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

11. december – Krydret chokolade panna cotta med granatæble og ristede hasselnødder

11. december 2016 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

dsc_0390
Denne krydrede og fløjlsbløde chokolade panna cotta med rubinrøde granatæblekerner og knasende sprøde ristede hasselnødder er det perfekte alternativ til juledesserten til dem, som ikke er fan af ris à l’amande.

Den har den hyggeligste smag af jul og et godt knas både fra granatæblekerner og hasselnødderne, som komplimenterer den cremede panna cotta noget så smukt. Og så kan den snildt laves dagen før, så man bare skal pynte den lige inden servering.

Glædelig 3. søndag i advent <3

Krydret chokolade panna cotta med granatæble og ristede hasselnødder
6 personer

90 g god mørk chokolade
2 blade husblas
3 dl piskefløde
1 dl mælk
65 g sukker
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme (kan udelades)

60 g hasselnødder
1 granatæble

Chokolade panna cotta:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Kom fløde, mælk, sukker, kanel og kardemomme i en gryde og varm op til kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Hæld straks derefter den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør da rundt, til chokoladen er helt smeltet (brug gerne et piskeris). Fordel panna cottaen i 6 forme/glas og køl dem af, inden de stilles på køl i 5 timer

Hasselnødder:
Rist hasselnødderne hele i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødderne. Nulr derefter hinderne af. Halver hasselnødderne.

Server panna cottaerne med granatæblekerner og ristede hasselnødder.
dsc_0386

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « 10. december – Luciabrød
Next Post: 12. december – Sådan tempererer du julechokoladen »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap