Aromatiske abrikoser… ahh de emmer langt væk af sommersødme, og denne simple og skønne crumble vækker minder fra lune stunder i det sydfranske.
Nyd den varm eller afkølet med skyr, fuldfed crème fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Ja, der er frit valg på alle hylder. Bare lov mig, at du vælger din favorit!
Abrikoscrumble
4 personer
75 g mel
75 g havregryn
75 g sukker
75 smør
10 abrikoser, skåret i både
Bland sukker, mel og havregryn sammen i en skål og smuldr smørret i, til det ligner parmesan/brødkrummer. Fordel abrikosskiverne i bunden af et ildfast fad. Smuldr crumbledejen over og bag den i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 35 min – eller til crumblen har fået en fin gylden farve.
SweetSourSavory skriver
Mmm, den ser god ud.
Desværre fik vi ikke mange abrikoser fra vores træ i år, de blev stort set alle spist af nogle grådige egern, og dem de tabte, af en meget sulten labrador. (Behøver jeg at sige, at det sidste ikke var smart.)
Jeg tror, at jeg må ud og købe mig til lidt friske abrikoser.
La Cucina Nada skriver
Se i min verden kan end ikke de mest finurlige og eventyrlige konditorkager slå noget så simpelt som sådan en crumble her … jeg ELSKER at frugten smager tydeligt igennem, og jeg er PJATTET med det enkle.
Og når det så er stenfrugtens lille darling, så emmer det virkelig af sydens sol og varme. Mums.