E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nektarinkage med saltkaramel og Kähler konkurrence

9. juni 2015 af Anne au Chocolat 460 kommentarer

kähler2

Solen skinner smukt her til morgen, og i dag serverer jeg både opskriften på en rigtig solskinskage for jer og en skøn konkurrence. Jeg har nemlig fået lov til at udlodde hele det nye smukke Hammershøi stel fra Kähler. Det vil altså sige, at én heldig vinder kan få lov til at få hele Hammershøi-stellet til fire personer. Det består af fire størrelser tallerkener, kopper, skåle, karafler (en lille + en stor), opbevaringsglas (et lille + et stort), salatskål og -bestik og et kværnsæt. Er det ikke en fantastisk præmie? Jeg er helt vild med stellet, og det passer perfekt til vores nye lyse lækre lejlighed. Se hele stellet her, så ved I, hvad I kan vinde.

Hvis I har lyst til at deltage i konkurrencen, skal I blot skrive en sommerhilsen til mig i kommentarfeltet nedenfor. Hvis I ikke har kommenteret før på bloggen, skal jeg lige godkende jeres kommentarer, inden de vises i kommentarfeltet (bare lige til orientering). Jeg trækker en vinder lørdag den 13. juni kl.15. Konkurrencen er slut, og vinderen Kia har fået besked. Tak til alle som deltog! 

Jeg servede denne lækre upside-down nektarinkage med birkes og saltkaramel for min mor og Christian forleden på vores nye Hammershøi tallerkener og dejlig kaffe i kopperne. Det vakte stor glæde hos os alle tre. Kagen kan også med fordel serveres sammen med en kugle vanilleis eller en klat creme fraiche! Opskriften får I nedenfor her.

kähler5

Nektarinkage med birkes og saltkaramel
6-8 personer

2-3 nektariner
10 g smør
1 spsk sukker

Kagedej:
190 g smør, blødt
190 g sukker
3 æg
190 g mel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk birkes

Saltkaramel:
100 g sukker
1 dl piskefløde
25 g smør, saltet
evt lidt salt

Skær nektarinerne i tynde både. Fór en rund kageform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir og smør den med smørret. Drys sukker på. Fordel nektarinbådene på bunden.

Kagedejen:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æg et ad gangen. Vend derefter mel, bagepulver og birkes i. Hæld dejen i kageformen og bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 min. Tjek kagen med en strikkepind, hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdigbagt. Tag kagen ud af ovnen. Lad den stå i formen i 5 minutter og vend den derefter forsigtigt ud på en bagerist til afkøling med bunden opad.

Saltkaramel:
Smelt sukker til lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm fløden imens i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgenovnen. Tag sukkeret af varmen og rør fløden i og derefter smørret. Lad den køle lidt af og smag evt. til med salt. Hæld karamellen i en skål og servér den til kagen, når den er afkølet.

kähler3

kähler4

kähler

Vi har også taget de fine skåle i brug til morgenmad. Og nedenfor kan I se, at karaflerne også kan bruges som blomstervaser, tihi!

kähler6

Hammershøi-stellet til konkurrencen er sponseret af Kähler. 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Abrikoscrumble
Next Post: Små crumbles med ribs og brombær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maj skriver

    13. juni 2015 kl. 10:51

    Den bedste sommerhilsen i tankerne til dig, mens denne lækre kage bages!

  2. Emilie skriver

    13. juni 2015 kl. 11:45

    Kære Anne

    Vi elsker din blok herhjemme og har begge dine kogebøger på hylden. Lige så sent som i går (og i tirsdags..!!) lavede jeg den lækre skyris fra “Lykken er is”, og den er intet mindre end fantastisk. Jeg finder meget inspiration i dine indlæg og flotte billeder, og det holder mit humør højt midt i masser af lektier og eksaminer fortiden.
    Jeg håber, at du får en vidunderlig og lykkebringende sommer med din lille familie. Du ønskes alt det bedste.

    Kærligst Emilie

  3. Marie Louise R. skriver

    13. juni 2015 kl. 11:53

    Kære Anne, tillykke med din nye flotte mor titel og tak for en viundelrig blog. Den nektarinkage ser jo helt vidunderlig ud.

  4. Anna skriver

    13. juni 2015 kl. 12:11

    Kære Anne.
    Mange tak for god inspiration til dejlige søde lækkerier, som jeg deler din glæde ved at lave. Jeg håber du får en skøn sommer med alt hvad der er dejligt.
    Sommerhilsner fra Anna.

  5. Anne-Sophie skriver

    13. juni 2015 kl. 12:45

    Lige på falderebet! Sikke nogle fine farver. Hav en skøn lørdag i det flotte sommervejr 🙂

  6. Grit Riegels Jørgensen skriver

    13. juni 2015 kl. 12:45

    Hej Anne.

    Elsker billederne fra dine opskrifter, får bare lyst til at lave og spise dem alle.

    Håber du har en rigtig god sommer

    Mvh

    Grit

  7. Fru Gertsen skriver

    13. juni 2015 kl. 13:43

    Hej Anne…
    Jeg bruger ofte din side til inspiration 🙂
    For hvor er det nogle smukke kager og desserter du laver.
    Jeg ønsker dig en fantastisk glædelig sommer.. Og hvad med at lave et tema for sommeren?
    Bær i alle afskygninger til sommerens grill-aftner, desserter, fester og alt det andet, hvor vi bruger bær…? Bare en idé @):-
    Rigtig god sommer..
    Venligst Line

  8. Line Andersen skriver

    13. juni 2015 kl. 19:15

    Kæreste Anne!
    Dejligt, at du er ved at være “tilbage” på bloggen igen efter fødslen af din skønne søn! Jeg har fulgt med herinde fra start og din chokoladeballade er stadig min favoritdessert – både til mig selv og min kæreste, men også når jeg har gæster! Den kan jo varieres ud i det uendelige! Jeg har tænkt på længe, eftersom jeg er vildt stor fan af “den store bagedyst” og Mette Blomsterbergs dessertprogrammer, om det ikke kunne være vildt fedt at få dig og Maja på skærmen også! Det stemmer jeg for!

    Det ville være super lækkert at vinde sættet, især fordi jeg som studerende “lider” af IKEA-tallerkener hjemme hos mig 😉 ville gerne servere chokolade-ballade på kähler tallerkener næste gang!

    Hav en dejlig sommer sammek med din familie! Jeg glæder mig til at følge med fortsat 🙂

  9. Renee Svanholm Hinze skriver

    14. juni 2015 kl. 08:39

    Hvem var den heldige vinder 🙂

  10. kia melchior skriver

    14. juni 2015 kl. 10:05

    wuuhuuu..
    hvor dejligt.

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap