E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små crumbles med ribs og brombær

17. juni 2015 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

sommercrumble

Disse små sødmefulde crumbles emmer langt væk af sommer! De er den perfekte dessert til lune aftener og kan laves på nul komma fem. Eller i hvert på kun 30 minutter. Ideelt set bruger man friske bær i disse crumbles, men man kan også anvende frosne bær, og de behøver ikke at optøs inden brug. Jeg er vild med at servere creme fraiche til, men hvis man hellere vil have vaniljeis til, skal I bare give den gas med isscooperen!

sommercrumble1 sommercrumble2

Crumbles med ribs og brombær
4 stk

100 g ribs
100 g brombær
30 g hjemmelavet vaniljesukker (eller 30 g sukker og korn af 1/4 vaniljestang)
40 g havregryn
40 g sukker
40 g koldt smør

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Bland ribs, brombær og vaniljesukker i en skål og fordel det i de fire ramekinere. Bland havregryn, sukker og koldt smør sammen, til det er ensartet. Fordel crumbledejen på toppen af bærrene. Bag dem i ca. 20 min, eller til de er gyldne på toppen.

Nyd dem lune med creme fraiche eller vaniljeis til!

sommercrumble3 sommercrumble4

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Nektarinkage med saltkaramel og Kähler konkurrence
Next Post: Ispinde med brombær og skyr »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sysleren skriver

    17. juni 2015 kl. 21:26

    Mmm, crumble er min all time favorit skal-vi-ikke-lige-have-noget-sødt-alligevel-dessert. Bær om sommeren, pærer om efteråret, æbler om vinteren og rabarber om foråret. Hvornår er det lige, at man ikke kan spise crumble.

    Og der skal creme fraiche till. Mums. (og må jeg så godt lige bede om den ene?)

  2. Sofie Studsgaard skriver

    22. juni 2015 kl. 11:21

    Hold da op hvor var det bare lækkert 🙂 det tog faktisk heller ikke så lang tid at bakse sammen i en skål og så med i skoven 😀 super fif/opskrift.

  3. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2015 kl. 20:18

    Kære Sysleren,
    Jeg er helt enig! 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2015 kl. 20:18

    Kære Sofie,
    Det er jeg glad for at høre 🙂
    Kh Anne

  5. Vicki_Louise skriver

    12. oktober 2015 kl. 11:09

    Hej Anne
    Det samgt virkelig dejligt
    vi skal holde vinter bryllup og mangler et sted at leje skåle og service henne
    vi har kikket lidt på http://vip-teltudlejning.dk/side/serviceudlejning/
    som står for alt til festen men mangler lidt fade og skåle

    MVH
    Vicki-Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap