
Disse små sødmefulde crumbles emmer langt væk af sommer! De er den perfekte dessert til lune aftener og kan laves på nul komma fem. Eller i hvert på kun 30 minutter. Ideelt set bruger man friske bær i disse crumbles, men man kan også anvende frosne bær, og de behøver ikke at optøs inden brug. Jeg er vild med at servere creme fraiche til, men hvis man hellere vil have vaniljeis til, skal I bare give den gas med isscooperen!
Crumbles med ribs og brombær
4 stk
100 g ribs
100 g brombær
30 g hjemmelavet vaniljesukker (eller 30 g sukker og korn af 1/4 vaniljestang)
40 g havregryn
40 g sukker
40 g koldt smør
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Bland ribs, brombær og vaniljesukker i en skål og fordel det i de fire ramekinere. Bland havregryn, sukker og koldt smør sammen, til det er ensartet. Fordel crumbledejen på toppen af bærrene. Bag dem i ca. 20 min, eller til de er gyldne på toppen.
Nyd dem lune med creme fraiche eller vaniljeis til!

