Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Solskinskage med ribs, brombær og crumble

17. maj 2015 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vi er flyttet til Valby og ind i et spritny lejlighed med masser af lys, altan og elevator. De to sidste ting er geniale, når man har en Kaj på 4,5 mdr, som bliver tungere og tungere og elsker at sove ude.
Forleden var min bror og forældre på besøg til kaffe og kage. Jeg havde øko ribs og brombær i fryseren, og de blev tryllet væk i denne kage med crumble på toppen. Den var et hit og væk på nul komma fem. Jeg er sikker på, at den også er god dagen efter – men det nåede jeg ikke at teste. Opskriften er nedenfor. Man kan med fordel starte med at lave syltetøjet.

Kage med ribs, brombær og crumble

Kagedej:
125 g smør, blødt
125 g sukker
2 æg
125 g mel
1/2 tsk bagepulver

Syltetøj:
190 ribs, frosne eller friske
70 g brombær, frosne eller friske
130 g sukker

Crumble:
75 g smør, koldt
75 g sukker
75 g mel
30 g knust krokant (jeg havde en hjemmelavet rest – kan udelades)

Kagedejen:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æg et ad gangen. Vend derefter mel og bagepulver i. Hæld dejen i en rund kageform (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir.

Syltetøjet:
Kom ribs, brombær og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i ca. 10 minutter. Hæld det over i et fad/skål for at lade det køle af hurtigt. Fordel syltetøjet oven på kagedejen. Hvis syltetøjet er lidt flydende, kan man hælde noget af væden fra og gemme det til at komme oven på den bagte kage som sirup.

Crumble:
Bland smør, mel og sukker godt sammen og kom knust krokant i. Fordel det på kagen.

Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Lad kagen køle af i formen i fem minutters tid. Tag derefter kagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist. Pynt gerne kagen med tusindfryd – det er så forårsrart.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Søde glimt fra en dejlig dag: Lykken er is
Next Post: Abrikoscrumble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sabrina skriver

    19. maj 2015 kl. 22:34

    Den kunne jeg godt klare et stykke af 😀 Og velkommen til Valby, her er nu ret rart

    KH

  2. Christina Lykke skriver

    25. maj 2015 kl. 19:45

    Hej Anne.
    Har tænkt mig at lave din lækre solskinskage til min kærestes fødselsdag. jeg skal dog til eksamen samme dag. derfor vil jeg høre om det er ok at lave kagen dagen før, eller om jeg skal foretrække at lave en anden kage, som godt kan klare at stå og trække natten over, og endda blive bedre af den grund.
    På forhånd tak…
    VH
    Christina

  3. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2015 kl. 20:18

    Kære Christina,
    God idé 🙂
    Du kan godt lave den dagen før!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap