Efter en dejlig uge i Spanien med familiehygge, afslapning, sommer, cava og lækker solskinsmad er jeg atter tilbage i Danmark. Selvom temperaturen er 12-15 grader køligere, er det nu ikke så ringe endda.
I søndags fyldte min tvillingebror og jeg som nævnt 26 år, og det fejrede vi blandt andet med en fantastisk frokost på Els Tinars, hvor vi spiste deres lækre Menu Degústation. Jeg kunne ikke dy mig og lagde menuen op på min Instagram med nedenstående billede af alle de 9 skønne retter, jeg indtog. På det lille billede i nederste venstre hjørne, kan I se den første dessert vi fik, som bestod af en dejlig frisk ananastartar med aromatisk mynte, en læskende lækker cavasorbet og en cremet og luftig samt letsyrlig skum af yoghurt. Den hittede stort hos os alle, og som sædvanligt gik snakken rundt om bordet straks på, hvordan den mon var lavet – og særligt den dér dejlige yoghurtskum. Vi blev enige om, at den garanteret var lavet både med husblas og hjulpet ned på ananastartaren og cavasorbeten af en siphonflaske. Da vi havde konstateret dette, skiftede samtalen naturligt emne, mens vi nød resten af desserten.
Jeg kunne dog ikke helt slippe tanken om den yoghurtskum, så dagen efter kreerede jeg selv desserten hjemme i huset. Med mynte fra vores egen have! Da vi ikke har nogen ismaskine i Spanien, undlod jeg at kaste mig ud i cavasorbeten. Yoghurtskummet lavede jeg ved at vende græsk yoghurt i en marengs (efter at have diskuteret de søde muligheder med min mor). Det fungerede super fint, men når der ikke er noget husblas i eller andet til at “sætte” skummet, skal det serveres à la minute og kan ikke gemmes. Det var heldigvis heller ikke noget problem.
Til små fire desserter skal man bruge:
1 halv moden ananas, i ultrafine tern
1 bundt mynte, finthakket
1 æggehvide
50 g sukker
125 g græsk yoghurt – eller anden fed yoghurt
Vend ananastern sammen med mynten og anret i fire skåle eller tallerkener. Pisk æggehviden til marengs med sukkeret og pisk yoghurten i hurtigt (jeg brugte et piskeris). Put en stor skefuld yoghurtskum på hver dessert og slut af med et par hele mynteblade.
Desserten skal serveres à la minute 🙂
Mette skriver
Hej Anne,
Velkommen hjem!
Det ser frisk og dejligt ud.
Super god ide m marengs og yoghurt – tror også, det er vigtigt m fedtprocenten, så det ikke bliver for ….surt 🙂
Hav en skøn dag og håber det trods alt er dejligt at være hjemme igen, selvom det er lidt køligt.
kh, Mette
DE MADGLADE skriver
Mmm.. Det ser rigtig lækkert og sommerligt ud!
Mette Skafte skriver
Kære Anne,
TILLYKKE med fødselsdagen ( forleden ) !
Dejligt, du har nydt ferien og fået ny inspiration, som jeg straks vil afprøve..Din dessert ser lækker ud 🙂 Jeg har nogle nektariner, der skal bruges – Tænker, din opskrift på yoghurtskum vil gå godt til.
Velkommen hjem 🙂
Sommertanker fra M.
Marie skriver
uhm, det skal jeg lave snart! Det ser virkelig lækkert ud. Kan forestille mig cava sorbeten har smagt vidunderlig til…
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tusind tak for en skøn hilsen 🙂
Håber snart at se dig igen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære De Madglade
Tusind tak! Det smager også himmelsk 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tak for en dejlig og sød kommentar!
Jeg er sikker på, at skummet passer godt til ferskner og måske med lidt sprød crunch i form at ristede hasselnødder eller mandler ? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
kære Marie
Cavasorbeten var altså også dejlig 🙂
Kh Anne
Mette Lindgaard skriver
Uhm, det lyder friskt og lækkert Anne. Jeg købte en mynte (og to store basilikum, men ikke de kæmpestore) i Torvehallerne i dag; så mangler jeg bare en moden ananas 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tak for sidst! Det er så hyggeligt, at vi er begyndt at hænge ud 🙂
kh Anne