Godt nytår søde læsere! Jeg håber, at I kom sjovt og sikkert ind i det nye år, og at I spiste skøn mad med dejlige mennesker.
Det gjorde jeg. Jeg var sammen med mine bedste veninder fra Aalborg, og jeg havde desserten med. Chokolademousse med vanillesyltede blommer og bagt hvid chokolade. Det var et stort hit, da alle mine veninder heldigvis ELSKER chokolade.
Til chokolademoussen brugte jeg opskriften fra chokoladeskolen i Tain l’Hermitage, men jeg lavede lidt om på mængderne – jeg kunne ikke lade være. Jeg brugte Caraïbe, da det lige var den, jeg havde ved hånden. Dog er Guanaja’en den, Valrhona anbefaler. Hvis man vil have en mere syrlig mousse, kunne jeg forestille mig, at Manjari’en ville være smuk at putte i. Det syrlige indslag i nytårsdesserten var dog de vanillesyltede blommer. Jeg lavede rigeligt sukkerlage/sirup, da jeg godt kan lide at drikke blommesaftevand bagefter : )
Den hvide chokolade hakkede jeg, som I har læst utallige gange før, i grove stykker og bagte ved 190 grader i ovnen, til stykkerne var gyldne. Når de køler af, bliver de helt sprøde og smager som Daim, som pigerne fint bemærkede i går.
Opskriften på chokolademoussen lyder således:
115 g fløde
225 g chokolade, gerne Guanaja 70% Valrhona
4 æggeblommer
9 æggehvider
40 g sukker
Hak chokoladen og smelt den (lad den ikke overstige 55 grader). Bring piskefløden i kog. Hæld 1/3 af den varme fløde over chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste 1/3 fløde og rør igen til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade. Tilsæt æggeblommerne. Lad chokoladeblandingen afkøle lidt. Pisk hviderne med sukker til en blød marengs. Vend først 1/4 af hviderne i chokoladeblandingen og derefter resten.
Hæld moussen i portionsforme eller i en stor serveringsskål. Lad moussen sætte sig i køleskabet i mindst 12 timer.
Opskriften på blommerne er:
10 blommer, skåret i mindre både
2,5 dl vand
150 g lys rørsukker
1/2 vanillestang
Bring vand, sukker og vanille i kog, så siruppen efterhånden reduceres lidt. Hæld siruppen over blommerne i en skål og lad dem køle ned, inden de kommer på køl.
Denne lille chokolademousse fik jeg til morgenmad i dag. Jeg spiser lige så mange søde sager i januar som resten af året : )
Marie Rytter skriver
Det var en intet mindre end fantastisk dessert, som matchede en fantastisk aften 🙂 Jeg glæder mig allerede til at afprøve den hvide bagte chokolade herhjemme – og følger dermed dit eksempel: Der skal også være søde sager i januar!
Heidi skriver
Har altid undret mig over dem der “bager” hvid chokolade. Men nu bliver jeg nød til at prøve selv. For det lyder altså for lækkert.
Godt nytår.
Heidi
Linn skriver
Hvor ser det lækkert ud! Håber I kom godt ind i det nye år!
Anne au Chocolat skriver
Kære Rytter
Hurra for søde sager og bagt hvid chokolade i januar 🙂
Kram
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi
Giv endelig lyd fra dig, når du har prøvet det 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Linn
Tusind tak 🙂 Jeg håber også, at du fik hoppet fint ind i 2012!
Kh Anne
Maria skriver
Hej 🙂
Sikke en lækker lækker blog!
Jeg har lige et enkelt spørgsmål. Hvor mange mennesker er denne opskrift cirka til? Synes 9 æggehvider lyder af en del 😉
På forhånd tak!
Kh Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Tusind tak 🙂
Opskriften er til 8-10 mennesker!
Kh Anne
Sara skriver
Hej Anne
Hvad er det bagte, du har ovenpå chokolademoussen (ikke blommerne!)?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara
Det er bagt hvid chokolade, som jeg også fortæller om længere oppe i indlægget 😉
Kh Anne
Stine skriver
hej Anne
Mon ikke blommerne kan laves dagen i forvejen?
I øvrigt en skøn side du har! Ak, Ak, der røg den slankekur 😉
KH stine
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine,
Jo det kan du tro!
Kh Anne
Kristina skriver
Jeg bliver nødt til at spørge. Jeg har fået en ide om at jeg vil lave hvid chokolademousse, kan man bruge den her opskrift og bare skifte chokoladen ud?
Louise skriver
Tak for en fantastisk hjemmeside!
Jeg lavede denne chokolademousse i går til nytår, men jeg var ikke helt tilfreds med konsistensen – den blev sådan lidt klæbrig. Jeg tror at jeg vil forsøge mig med lidt færre æggehvider næste gang – eller måske bytte nogle af dem ud med flødeskum 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Det lyder som en god ide 🙂
Godt nytår!
Kh Anne
carina maria skriver
Hej Anne. Vi overvejer at lave denne dessert til vores bryllup til august. Hvor tidligt tror du man kan lave desserten i forvejen uden at det går ud over kvaliteten? Tak for en dejlig og inspirerende blog.
Anne au Chocolat skriver
Kære Carina,
Det lyder som en god idé 🙂
Jeg vil dog ikke lavet den mere end én dag i forvejen.
Kh Anne
Pernille skriver
Hej Anne!
Tusind tak for en lækker blog, og en endnu mere lækker opskrift.
Lavede denne til dessert til nytår, men oplevede at den blev lidt grynet i konsistensen. Umiddelbart var det efter æggeblommerne kom i. Nogen bud på hvad der kan være gået galt?