E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Et bagt æble med kanel og mandler

8. september 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

baked-apple

Forleden gik vi en dejlig aftentur og plukkede igen en god portion vilde æbler, som vi mødte på vejen tæt ved skoven. Kaj satte straks tænderne i to af dem – ja, han ville ikke nøjes med et – og resten tog vi med hjem. De her første efterårsæbler er fantastiske at lave til grød, komme i kager, crumbles og en af mine favoritter får I serveret i dette indlæg: et friskbagt æble med kanel og mandler. En perfekt og simple efterårsdessert eller eftermiddagssnack.

Æblet beholder normalt sin fine runde form, når det bages, men jeg var lige opslugt af noget på computeren og havde ikke fokus på ovnen. Derfor så jeg ikke, æblet havde delt sig i to og smidt sin skræl. Ja det skete, fordi jeg bagte det fem minutter for længe. Det gjorde dog absolut intet for den lækre smagsoplevelse af et lunt syrligt sødt, saftigt og blødt æble med aromatisk kanel og mandelknas, som jeg nød sammen med en stor skefuld creme fraiche.

Opskriften her er til et æble, men I ganger bare op. Hvis det frister, kan I tilsætte rosiner. Det smager også vanvittigt godt.

Bagt æble med kanel og mandler

1 æble
15 g smør, blødt
10 g sukker
1 tsk kanel
1 lille håndfuld mandler.

Brug et parisiennejern til at udhule æblets kernehus. Sørg for at æblebunden ikke fjernes. Bland smør med sukker og kanel. Hak mandlerne og kom dem i kanelsmørret. Prop fyldet ned i æblet og bag det i ca. 15 minutter ved 190 grader varmluft. Hold øje med æblet undervejs i bagningen.
Serveres direkte fra ovnen med creme fraiche eller letpisket flødeskum til.

baked-apples-1

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Efterårskage: Æblekanelkage med mandler
Next Post: En cookie med saltkaramel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette / Bøgernes Univers skriver

    8. september 2016 kl. 21:29

    Har aldrig prøvet at bage et helt æble, laver altid bare crumble, men det ser simpelthen så lækkert ud, og tror altså jeg skal prøve med mandler, forestiller mig, at det smager super godt! 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2016 kl. 10:06

    Kære Mette,
    Prøv det ja. Det er en fantastisk snack og dessert, og i går var det faktisk min second breakfast 🙂
    God weekend.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap