E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårskage: Æblekanelkage med mandler

6. september 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

applecake

Efteråret er kommet og har taget solen med sig. Det er i hvert fald strålende dejligt vejr denne tirsdag. I dagens anledning har jeg bagt en saftig og kanelkrydret æblekage med selvplukkede æbler og masser af mandelsødme. Jeg elsker virkelig kombinationen af æble og kanel, og den vækker masser af minder fra min mors dejlige efterårskager i min barndom.

Spis den gerne lun med letpisket flødeskum til eller en skefuld creme fraiche.

Æblekanelkage med mandler
8 personer

150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
75 g mel
1/2 tsk bagepulver
75 g mandelmel

Fyld og top:
3 æbler, skåret i tynde skiver
25 g sukker
3 tsk stødt kanel
1 håndfuld mandler

Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, bagepulver og mandelmel i. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden foret med bagepapir. Vend æbleskiverne med sukker og kanel og fordel 2/3 af æblefyldet på dejen. Fordel resten af dejen på toppen og kom den sidste 1/3 æblefyld på toppen. Hak mandlerne og drys dem over kagen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 50-55 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en nål eller strikkepind. Køl den lidt af og nyd den gerne med en skefuld creme fraiche til.

applecake1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Buttede blåbærpandekager
Next Post: Et bagt æble med kanel og mandler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise skriver

    6. september 2016 kl. 22:44

    Fantastisk opskrift – den passer perfekt til de æbler jeg har plukket i dag. Tror du den ka fryses ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2016 kl. 09:53

    Kære Lise,
    Ja det tror jeg godt, at den kan 🙂

  3. Lis Nielsen skriver

    19. oktober 2017 kl. 16:02

    Fantastisk god kage, Jeg har dog brugt 4 æbler istedet for 3 og så drysset lidt kanelsukker over sammen med mandlerne. Mandelmelet har jeg selv lavet, og mandlerne blev ikke blendet helt fint. Har lavet den ikke mindre end tre gange inden for de sidste par uger, og alle, der har smagt den, har været begejstrede. Den bliver om muligt bedre fra dag til dag. Kan virkelig varmt anbefales.

  4. Anne Maya skriver

    29. oktober 2017 kl. 23:22

    Late night cake i ovnen, fordi ens partner har lyst til kage 🙂 Endelig lykkes det mig at creme smør og sukker hvidt og luftigt, eneste forskel jeg gjorde denne gang var at rørsukkeret var skiftet ud med hvidt sukker. Er det ikke muligt at creme rørsukker ? Jeg er nemlig vild med smagen af rørsukker, især i æblekage. Tak for delingg af opskrift, den ser allerede perfekt ud inde i ovnen. Vente vente vente 🙂

  5. Marianne skriver

    12. oktober 2020 kl. 18:14

    Kan jeg ikke bruge marcipan i stedet for mandelmel?

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. oktober 2020 kl. 20:36

    Kære Marianne,
    Jo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap