Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårskage: Æblekanelkage med mandler

6. september 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

applecake

Efteråret er kommet og har taget solen med sig. Det er i hvert fald strålende dejligt vejr denne tirsdag. I dagens anledning har jeg bagt en saftig og kanelkrydret æblekage med selvplukkede æbler og masser af mandelsødme. Jeg elsker virkelig kombinationen af æble og kanel, og den vækker masser af minder fra min mors dejlige efterårskager i min barndom.

Spis den gerne lun med letpisket flødeskum til eller en skefuld creme fraiche.

Æblekanelkage med mandler
8 personer

150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
75 g mel
1/2 tsk bagepulver
75 g mandelmel

Fyld og top:
3 æbler, skåret i tynde skiver
25 g sukker
3 tsk stødt kanel
1 håndfuld mandler

Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, bagepulver og mandelmel i. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden foret med bagepapir. Vend æbleskiverne med sukker og kanel og fordel 2/3 af æblefyldet på dejen. Fordel resten af dejen på toppen og kom den sidste 1/3 æblefyld på toppen. Hak mandlerne og drys dem over kagen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 50-55 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en nål eller strikkepind. Køl den lidt af og nyd den gerne med en skefuld creme fraiche til.

applecake1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Buttede blåbærpandekager
Next Post: Et bagt æble med kanel og mandler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lise skriver

    6. september 2016 kl. 22:44

    Fantastisk opskrift – den passer perfekt til de æbler jeg har plukket i dag. Tror du den ka fryses ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. september 2016 kl. 09:53

    Kære Lise,
    Ja det tror jeg godt, at den kan 🙂

  3. Lis Nielsen skriver

    19. oktober 2017 kl. 16:02

    Fantastisk god kage, Jeg har dog brugt 4 æbler istedet for 3 og så drysset lidt kanelsukker over sammen med mandlerne. Mandelmelet har jeg selv lavet, og mandlerne blev ikke blendet helt fint. Har lavet den ikke mindre end tre gange inden for de sidste par uger, og alle, der har smagt den, har været begejstrede. Den bliver om muligt bedre fra dag til dag. Kan virkelig varmt anbefales.

  4. Anne Maya skriver

    29. oktober 2017 kl. 23:22

    Late night cake i ovnen, fordi ens partner har lyst til kage 🙂 Endelig lykkes det mig at creme smør og sukker hvidt og luftigt, eneste forskel jeg gjorde denne gang var at rørsukkeret var skiftet ud med hvidt sukker. Er det ikke muligt at creme rørsukker ? Jeg er nemlig vild med smagen af rørsukker, især i æblekage. Tak for delingg af opskrift, den ser allerede perfekt ud inde i ovnen. Vente vente vente 🙂

  5. Marianne skriver

    12. oktober 2020 kl. 18:14

    Kan jeg ikke bruge marcipan i stedet for mandelmel?

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. oktober 2020 kl. 20:36

    Kære Marianne,
    Jo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap