Figner, figner, figner… åh jeg elsker jer!
Jeg ved, at efteråret er kommet, når jeg sætter tænderne i figner hver dag. Morgenmadskålen bliver fyldt med dem, og ostemaden får også et helst selskab af et par figenskiver. Jeg putter dem i kager og her har jeg bagt dem i ovnen. Bagte figner vækker minder fra min tid på køkkenskolen i Provence, hvor de også var et fast indslag. De blev bagt i en krydret rødvins-sukkerlage og nydt sammen med den allermest fløjlsbløde og vanilleprikkede is serveret direkte fra ismaskinen. Det var tider <3
Her er de blot skåret over, fået lidt god olivenolie hældt over sig for dernæst at blive bagt i 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Friske figner er så aromatiske og saftige i sig selv, at de efter min mening slet ikke behøver sukker. Vi nød dem let afkølet med flødeskum og lidt karamelliseret hvid chokolade til. Men hvis man vil lave en helt sukkerfri treat ud af det, så drys i stedet med ristede hasselnødder. Det klæder også fignerne gevaldigt.
Marie skriver
Hvor lyder det lækkert 😀
Hvor køber du figner henne? Dem, jeg har fået i år, har været meget tørre, synes jeg…
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Jeg har købt dem i Menu. De er fra Tyrkiet 🙂