Sæt et kryds i en figen og forær den en skefuld saltkaramel samt en kort tur i ovnen. Så simpelt og super skønt kan det gøres. Jeg har spist bagte figner med saltkaramel to aftener i træk. I mandags for at teste idéen med pekannødder og letpisket fløde. I aftes serverede jeg de saltkaramelliserede figner med flødeskum, macadamianødder og mælkechokolade for min veninde Kristina til dessert. Og i dag har jeg lyst til at prøve med iskold vanilleis til. M E N måske jeg skulle holde en pause, selvom det vrimler med fine friske figner for tiden.
Kom 10 g saltkaramel (fra Konnerup & Co) i hver figen og bag dem ved 180 grader i ca. 8-10 minutter. Servér dem lune 🙂
Jeg vil lige vise jer disse to bøtter med fantastiske nødder fra Nøddebazaren, som jeg købte for et par uger siden. De er hånden på hjertet den bedste investering, jeg har gjort længe 🙂
Pixels & Poesi skriver
Hvor finder du friske figner? Jeg ville gerne prøve dem, men min Irma havde ikke nogen.
Ditte skriver
@Pixels& Poesi: Jeg så friske figner i Netto i går, 4 stk for 15 kr 🙂
A + K = ♥ skriver
Lyder afsinddigt lækkert med saltkaramellen til de friske figner, er dog ikke til flødeskum, men en gang cremefraiche, til det salt/søde, er jeg sikker på ville være lige mig.
– Anne
Sabrina skriver
Uhh det lyder lækkert med saltkaramel (men saltkaramel er jo også nærmest lækkert til alt!) Jeg har selv lavet bagte figner et par gange den sidste uge, dog bare i karamelliseret udgave med en klat skyr og pistacienødder til, det er bestemt også et hit 😀 Selvom jeg egentlig normalt ikke er den store fan af figner
Bianca skriver
Hej Anne!
Tusind tak for en skøn og inspirerende blog. Kommenterer ikke så meget herinde, da jeg ofte læser dine indlæg på mobilen, men følger fast med. Derfor er du også kommet på min liste over blogs jeg læser fast 🙂
Lika skriver
Åh jeg håååååååber sådan du vil lægge opskriften til den meeeeget lækre chokoladekage inden weekenden eller i weekenden 🙂
Mo skriver
Figner og karamel – det var godt nok ikke lige en kombi jeg havde tænkt på. Det lyder spændende, tak for inspirationen! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Pixels & Poesi og Ditte,
Det er godt, at I kan hjælpe hinanden 🙂
Man kan finde friske figner ved alle grønthandlere også pt.
God weekend.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Det lyder også lækkert med creme fraiche ja 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sabrina
Det lyder som en god og lækker desset 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Bianca
TUSIND tak for din søde hilsen. Jeg er glad for, at du læser med 🙂
God weekend.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lika
Jeg når det ikke desværre, men den er stærkt inspireret af That Chocolate Cake. Google den 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mo,
Den er fantastisk 🙂
Kh Anne
Mina skriver
Det ser bare så lækkert ud! Faldt over din blog ved et tilfælde, men tror helt bestemt, at jeg vil følge dig og læse med fremover 🙂
Jane H. Johansen skriver
Så lekkert!
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Mange tak 🙂
Kh Anne