E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Morgengrød med figner, saltkaramel og chokolade

15. september 2013 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

grød1

Mine venner og familie har for længst opdaget, at jeg ikke er så god til at slappe af og bare lave ingenting. Jeg ville ønske, at jeg var lidt bedre til at koble af en gang imellem, men jeg har altså en tendens til at booke mig helt op ugen ud. Sådan er det nok, når man skal have fuldtidsjob, kogebog, blog og sit sociale liv til at gå op i en højere enhed. Misforstå mig ikke – jeg nyder det hele og har absolut ingen grund til at klage. Indlægget her er nok mere ment som en understregning af, hvad en god morgen kan gøre for min travle hverdag. De tidlige morgenstunder med dejlig morgenmad, musik og kaffe er mit “helle”.

grød

Et lille skud livsnydelse fra morgenstunden. Eksempelvis i form af en mælket havregrød med friske figner, pekannødder, lidt chokolade og en skefuld saltkaramel.

grød2

 

Skrevet i: Morgenmad Tags: chokolade, figner, havregrød, Konnerup & Co, morgengrød, morgenmad, pekannødder, saltkaramel, valrhona

Previous Post: « Bagte figner med saltkaramel, pekannødder og flødeskum
Next Post: That Chocolate Cake – med et sprødt AMMA tvist. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bettina Lerke Sørensen skriver

    15. september 2013 kl. 10:25

    Mhhm det lyder bare så lækkert! 🙂 en mælket havregrød?? Hvordan laves den? 🙂

    Mange varme hilsner fra Bettina 🙂

  2. Tanja Maria skriver

    15. september 2013 kl. 16:11

    Anne, jeg kender den følelse alt for godt!
    Jeg har selv et krævende job, som ikke efterlader mange timer til andet end arbejdet. På samme måde er min morgen og ikke mindst morgenkaffen hellig 😉
    Heldigvis får jeg altid et skud (morgen)glæde, når jeg ser dine billeder på instagram!!

    God weekend.
    Kh,
    Tanja

  3. A + K = ♥ skriver

    15. september 2013 kl. 16:52

    Nøj, det ser lækkert ud – håber på at den dejlige morgenmad kan trække lidt stress ud af morgenstunden i det mindste (: Det kan være fint at have travl, bare ikke for travlt (;

    – Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. september 2013 kl. 21:40

    Kære Bettina
    Det var også lækkert 🙂
    Jeg byttede såmænd bare vandet ud med mælk – det er ikke sidste gang, at jeg gør det 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. september 2013 kl. 21:40

    Kære Tanja Maria,
    Du er noget af det sødeste 🙂
    Jeg glæder mig til at møde dig en dag.
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. september 2013 kl. 21:41

    Kære Anne
    Du har helt ret!
    Kh fra din navnesøster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap