Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

That Chocolate Cake – med et sprødt AMMA tvist.

18. september 2013 af Anne au Chocolat 23 kommentarer

Annes kage
I dag bringer jeg endnu en opskrift på en kage fra AMMA chokoladeland i Brasilien, som udløste stor begejstring på Instagram og over 1111 likes (se her!). Lige som Brigadeiros opskriften har jeg fået denne af søde Mariana fra AMMA, som jeg mødte i Brasilien i juni måned.
Normalt tager jeg billederne selv på bloggen, men disse to er knipset af min søde fotojournalist-veninde Camilla, som har den super lækre og meget skønne blog Sugar Pie, Honey Bunch. Camilla og hendes søde kæreste Kasper hjalp nemlig med at spise noget af kagen, og så kunne vi lige så godt lege fotostudie. Jeg besøgte dem også i går for at se deres søde lille ny baby Elin, som kom til verden i søndags. Jeg er allerede blevet døbt chokolade-moster 🙂

Jeg har pillet lidt ved opskriften, da jeg ikke var så glad for de skæve tal, som fremkom i omregningen fra cups til gram. Indrømmet er det sådan en kage, jeg normalt ikke lige ville kaste mig over, og jeg var på forhånd skeptisk ved mængden af ingredienser – men ikke overrasket, da jeg har en del amerikanske kagebøger. Resultatet blev nu ret så fantastisk godt – og jeg er vild med det knasende sprøde tvist af kakaonibs. Jeg tænker, at chokoladekagen er en perfekt fødselsdagskage til børn (og barnlige sjæle).

That Chocolate Cake –med et tvist!
8-10 personer

Glasur:
280 g sukker
2,4 dl piskefløde
140 g AMMA 100%, finthakket*
115 g usaltet smør, skåret i mindre tern

*man kan nok også bruge en chokolade med lavere kakaoprocent, men så skal mængden af sukker reduceres.

75 g AMMA kakaonibs

Kage:
450 g sukker
220 g mel
90 g kakaopulver (gerne fra AMMA)
1 tsk salt
1 ½ tsk bagepulver
1 ½ tsk natron
2 æg, letpisket
110 g rapsolie/solsikkekerneolie/vindruekerneolie
240 ml sødmælk
240 ml kogende vand
Usaltet smør og mel til formene

Glasur:
Bring fløde og sukker i kog i en gryde over medium varme og rør af og til. Reducér varmen og lad fløden simre i ca. 6 minutter. Tilsæt chokolade og smør og rør rundt, til det er smeltet. Hæld blandingen over i en anden skål og lad den køle af, rør i den af og til undervejs. Når glasuren er helt afkølet, skulle konsistens gerne være glat og tyk som mayonnaise.

Kage:
Forvarm ovnen til 175°C. Smør de to kageforme (23 cm i diameter) og drys med mel.
I en røreskål bland sukker, mel, kakaopulver, salt, bagepulver og natron sammen. Brug en elpisker til at blande æg, olie og mælk i og pisk i ca. 2 minutter. Reducer hastighed og bland det kogende vand i.
Fordel den flydende dej i de to kageforme og bag dem midt i ovnen i ca. 30-35 minutter. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej på en strikkepind stukket i kagen. Køl kagerne af i 5-10 minutter på en rist og vend dem derefter ud på risten og lad dem køle helt af.

Samling af kagen:
Placer en kagerne med på et serveringsfad. Fordel ca. 1/3 af glasuren på kagen og drys med kakaonibs. Put den anden kage ovenpå og fordel ca. halvdelen af den resterende glasur på toppen og glat det ud, så det løber ned og siderne. Brug resten af glasuren til at sørge for, at kagen er dækket over det hele. For at få et skinnende udtryk, brug da til sidst en paletkniv dyppet i varmt vand og tørret i et viskestykke. Drys til sidst kakaonibs på toppen og siderne af kagen.

Opskrift er fra bogen “The Essence of Chocolate” af John Scharffenberger og Robert Steinberg tilpasset danske mål og med kakaonibs tilføjet af AMMA.

 

Annes kage

Skrevet i: Kager Tags: AMMA, AMMA chocolate, chocolate, chokolade, Chokoladekage, kakaonibs, that chocolate cake

Previous Post: « Morgengrød med figner, saltkaramel og chokolade
Next Post: Panama Panna Cotta med chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Friis-Holm skriver

    18. september 2013 kl. 08:52

    😉

  2. fattig-bloggeren skriver

    18. september 2013 kl. 10:02

    Haha jeg tror jeg må høre under de barnlige sjæle 😀 Den ser godt nok lækker ud, tak for opskriften! 😀
    Hilsen fattig-bloggere

  3. foodfanatic.dk skriver

    18. september 2013 kl. 15:20

    Hvor ser den bare gudeskøn og saftig ud. Denne her må du (også) gerne lave til mig en dag, tak 🙂
    Kram Nadia

  4. Lika skriver

    18. september 2013 kl. 19:32

    Fantastisk – jeg skal så meget prøve den!!!!

  5. Christoffer Hallas skriver

    19. september 2013 kl. 08:51

    Hej søde Anne

    Elsker din blog! 🙂

    Er det muligt at få den originale opskrift i cups også? Min kæreste fra USA vil gerne lave den 🙂

  6. Marre skriver

    19. september 2013 kl. 20:42

    Christoffer Hallas her er den:
    http://www.tastespotting.com/features/that-chocolate-cake-recipe-scharffen-berger

  7. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2013 kl. 06:21

    Kære ChokoladeMikkel

    😉

    Kh A

  8. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2013 kl. 06:21

    Kære fattig-bloggeren
    Det var så lidt. Den er god 🙂
    kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2013 kl. 06:21

    Søde Nadia,
    Jeg bager en kage til dig, næste gang vi ses.
    Kram

  10. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2013 kl. 06:22

    Kære Lika
    Nemlig – og det lyder godt 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2013 kl. 06:22

    Kære Christoffer
    Har du tjekket din mail? 🙂
    God fornøjelse med kagen!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2013 kl. 06:24

    Kære Marre
    TAK! Jeg har allerede sendt Marianas opskrift til Christoffer på mail i går morges 🙂
    Kh Anne

  13. Anne-Sofie Vedel skriver

    25. september 2013 kl. 14:25

    Se DET er en rigtig chokoladekage 😀

  14. Lea skriver

    26. september 2013 kl. 06:50

    Kære Anne.
    Hvis jeg nu bruger er chokolade med 80% kakaoindhold, hvor meget skal sukkeret så reduceres?
    Mvh Lea

  15. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2013 kl. 16:03

    Kære Anne-Sofie,
    Du er SØD 🙂
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2013 kl. 16:03

    Kære Lea,
    Jeg ville nok nøjes med 200 g sukker så 🙂
    Kh Anne

  17. Matilde skriver

    22. oktober 2013 kl. 17:21

    Hvor køber du dine kakaonibs henne? 🙂 Er vild efter at få fat i dem.

  18. Runa skriver

    17. december 2013 kl. 11:55

    Hold da op, hvor ser den lækker ud! Den står herved på ugens to-do list :p

  19. Anne au Chocolat skriver

    17. december 2013 kl. 23:22

    Kære Runa
    Det lyder bare godt 🙂
    Kh Anne

  20. Nanna skriver

    19. august 2014 kl. 09:08

    Hej Anne.
    Kan jeg lave kagen en dag før?

  21. Anne au Chocolat skriver

    20. august 2014 kl. 14:55

    Hej Nanna,
    Ja det tror jeg godt!

  22. Acacia skriver

    3. december 2014 kl. 11:24

    Hej Anne 🙂
    Den ser super lækker ud!
    Hvor køber du Amma kakaopulveren henne? Har før fået noget til et chokoladeforedrag og var meget glad for det! Men nu er der ikke mere tilbage og kan ikke finde det nogen steder… Vh Acacia

  23. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2014 kl. 14:49

    Kære Acacia
    Du kan blandt andet købe det i Magasin Mad&Vin 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap