E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Panama Panna Cotta med chokolade

22. september 2013 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

pannacotta

Hvis man tager et kig i mit opskriftindeks, finder man hurtigt ud af, at panna cotta’erne flokker sig i mange slags på bloggen. I løbet af sommeren har jeg eksperimenteret meget med hvid chokolade panna cotta, og jeg er endelig kommet frem til en vidunderlig variant, som jeg gerne ville dele med jer. Men den er en af de heldige søde sager, som bliver trykt på papir, da den nemlig skal med i kogebogen.
Til gengæld har jeg her i weekenden lavet en lækker chokolade panna cotta, som jeg serverer for jer i dag. Jeg brugte Panama 80% chokoladen fra Chocolate and Love, som jeg er ret så pjattet med. Det er en økologisk, single origin chokolade fra Panama og består udelukkende af kakaobønner, økologisk rørsukker tilsat lidt økologisk vanille. Trods den høje kakaoprocent smelter denne intense chokolade så smukt på tungen. Den har en god, balanceret kakaostyrke og en meget pleasende “ren chokoladesmag”.

Jeg valgte at søde panna cottaen med agavesirup, fordi jeg lige havde det ved hånden, og fordi det er væsentlig sødere end sukker, så der skal ikke nær så meget i. Uanset hvad påstår jeg gerne – og endda uden en følelse af at vove pelsen – at denne panna cotta i hvert fald er sund for sjælen! Den er chokoladet, fløjlsblød og cremet og ganske forførende. Jeg forærede den lidt knas i form af kanel-karamelliserede macadamianødder (som kommer på bloggen i næste uge). Jeg er fuldstændigt forelsket i de vanvittigt vanedannende macadamianødder, jeg har købt af Mads fra Nøddebazaren. Man kan også gøre desserten lidt mere frisk og enkel ved at servere frugt eller bær til chokolade panna cotta’en. Pæretern og brombær ville garanteret været et hit.

pannacotta1
Panama Panna Cotta med chokolade (6 personer)

100 g Panama 80% chokolade fra Chocolate and Love
4 dl fløde
60 g agave sirup
2 blade husblas, udblødt i koldt vand

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Kom fløden i en gryde og tilsæt agavesirup. Varm op til kogepunktet. Dræn husblas og rør den straks ud i den varme fløde, til den er helt opløst. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå i 2 minutter. Rør da rundt, til chokoladen er helt smeltet. Hæld chokoladefløden i 6 forme og køl dem af, inden de stilles på køl i 4 timer, før de er klar til servering.


Tilføjet note til servering:
Formene er små runde aluminiumsforme. Når panna cottaen skal vendes ud, tager jeg bagsiden af en kniv og kører den hele vejen rundt langs formens kant, inden formen vendes på hovedet på en tallerken. Hvis panna cottaen ikke kommer ud med det samme, kan man bruge en lille nål/strikkepind til at prikke et hul i bunden (som nu vender på hovedet), – det skaber et lufthul og løsner lettere panna cottaen.

pannacotta2

Skrevet i: Desserter Tags: Chocolate and Love, chocolate panna cotta, chokolade, chokolade panna cotta, kanel, karamel, macadamia nødder, panama, panna cotta

Previous Post: « That Chocolate Cake – med et sprødt AMMA tvist.
Next Post: Peanut butter cookies med Crushed Diamonds chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    22. september 2013 kl. 18:20

    Er også helt vild med panna cotta. Jeg laver den dog med halv fløde og halv skyr. Så kan man spise den med bedre samvittighed – og den er stadig super god 🙂

  2. Dorte Daugaard skriver

    23. september 2013 kl. 19:42

    Wow, den ser farligt lækker ud! 🙂
    Mums!!

  3. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2013 kl. 16:05

    Kære Mette,
    Det lyder også lækkert 😉
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    27. september 2013 kl. 16:06

    Kære Dorte,
    Den var SÅ lækker 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap