Chokoladeintens og fløjlsblød panna cotta med et syrligt sødt lag af aromatisk blommegelé og knasende sprødhed fra den bagte hvide chokolade. Denne chokoladelækre dessert blev bragt i BT for 3 uger siden, da jeg er blevet deres faste dessertkok, som hver fjerde søndag byder på en ny dessert, kage eller anden sød sag.
Måske skal chokolade panna cottaen være jeres søde indslag på menuen i weekenden? Brug i øvrigt meget gerne de blommer, der bliver til overs fra blommegeléen i en trifli, til vaniljeis eller oven på morgengrøden.
Chokolade panna cotta med blommegelé og bagt hvid chokolade
6 personer
Chokolade panna cotta:
90 g god mørk chokolade
2 blade husblas
3 dl piskefløde
1 dl mælk
65 g sukker
Blommegelé:
6 blommer, mellemstore
100 g sukker
75 ml vand
2,5 blad husblas
100 g god hvid chokolade
Chokolade panna cotta:
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Kom fløde, mælk og sukker i en gryde og varm op til kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde. Hæld straks derefter den varme fløde over chokoladen, og lad det stå i 2 minutter. Rør da rundt, til chokoladen er helt smeltet (brug gerne et piskeris). Fordel panna cottaen i 6 forme og køl dem af, inden de stilles på køl i 3 timer, før de er klar til blommegeléen.
Blommegelé:
Skær blommerne midt over, fjern stenene og skær blommerne i små både. Bring sukker, vand og blommer i kog, og lad det småkoge i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Si blommesiruppen fra. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme blommesirup. Lad den køle lidt af og hæld et 3-4 mm tyndt lag ud på panna cottaerne. Sæt panna cottaerne tilbage på køl i et par timer, så geleen sætter sig.
Bagt hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade groft og kom den i et ildfast fad. Bag chokoladen ved 170 grader varmluft i ca. 20 minutter. Hold øje med den undervejs, så den ikke brænder på. Når den hvide chokolade køler af, bliver den knasende sprød. Hak den bagte hvide chokolade og drys den oven på panna cottaerne lige inden servering.
Skriv et svar