E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Syrligt sød citronfromage

20. november 2016 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

dsc_0313

Citronfromage har altid været et klassisk indslag som afslutning på påskefrokosten i min familie og altså en dessert, vi har spist mindst én gang om året. Oftest flere. Denne lysegule, luftigt lette og syrligt søde fromage er også vanedannende god og ret så raffineret i smagen, hvis I spørger mig. Jeg har her lavet en variant med en ekstra stor portion citrusskarphed, som passer godt til sødmen i fromagen, som også har fået selskab af knasende hvide chokoladeperler og friske brombær. Jeg holder meget af at servere citronfromagen i individuelle glas, som hver får sin egen lille dessert. Men hvis I foretrækker at lave fromagen i en stor skål, som serveres ved bordet, kan I sagtens gøre det i stedet.

Er I også fan af citronfromage? <3

Citronfromage
6 personer

4 æg, delt i blommer og hvider
100 g sukker
Reven skal af 1 øko citron (eller 1/2 citron, hvis I ønsker mindre citrusskarphed)
4 blade husblas
Saft af 2 citroner
3 dl piskefløde

Pynt: Friske brombær, hvide chokoladeperler fra Valrhona

Pisk æggeblommer, sukker og reven citronskal* godt sammen i en skål. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Vrid husblasen fri for vand og smelt husblasen i vandbad. Hæld straks citronsaften i den varme husblas og rør godt, så der ikke dannes klumper. Hæld blandingen af citronsaft og husblas i æggeblommerne, og pisk imens. Stil æggemassen på køl i 5 minutter. Pisk derefter æggehviderne stive i en skål, og pisk 2 dl af piskefløden til en let flødeskum. Vend først flødeskummet forsigtigt i æggemassen, og vend derefter forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Fordel fromagen i 6 portionsskåle eller glas og stil dem på køl i mindst 2 timer. Pisk den resterende fløde til flødeskum inden servering og pynt fromagerne med små flødeskumstoppe (brug gerne en sprøjtepose med en tylle til dette), brombær, hvide chokoladeperler samt lidt mere revet citronskal.

*Til at rive citronskal bruger jeg altid mit microplane rivejern, som giver den fineste citronskal.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Chokolade panna cotta med blommegelé og bagt hvid chokolade
Next Post: Light and fluffy lemon pudding »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap