Da jeg var i Skagen med mine forældre for 2 uger siden, mødte jeg en sød mand, som solgte mig nogle lækre og smukke røde ribs. Ribsene brugte jeg til at lave denne crumble med æbler til Din Baghave. Desserten fik lige pludseligt et ret tøset udtryk – ribsene farvede nemlig også æblerne lyserøde – men min far og hans tvillingbror var vilde med den alligevel. Der er mange søde tænder i min familie!
Til crumblen skal du bruge:
2 æbler, skåret i mindre stykker
200 g ribs, skyllet
1 spsk sukker
150 g mel
150 g sukker
150 g smør
100 g mandler, hakket
Du laver crumblen sådan:
Fordel æblestykkerne og ribs i et smurt ildfast fad og drys 1 spsk sukker over. Lav crumbledejen ved at blande mel og sukker i en skål og smuldre smør i til det laver parmesan. Bland mandlerne i. Fordel crumbledejen over æblerne og ribsene. Bag crumblen ved 200 grader i ovnen i ca. 25 minutter. Server crumblen lun med flødeskum til.
foodfanatic skriver
Kære Anne
Sikke nogle fine billeder. Det lyder som en virkelig lækker crumble. Jeg kunne godt klare sådan en omgang på et tidspunkt – måske med en lun custard/vanillecreme til.
Kh Nadia
Losarinas mor skriver
Jeg elsker kager !
Og denne er så fin 🙂
Linn skriver
Wow – det ser simpelthen SÅ lækkert ud! Og flotte billeder!
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Det lyder vidunderligt med en lækker lun custard til 🙂
Kram fra mig
Anne au Chocolat skriver
Tak til Losarinas mor 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak søde Linn! 🙂
Martin Ø.V. skriver
Uhm.. Mums.. Den ser lækker ud.. Jeg har lige taget den ud af ovnen. Bagt med danske æbler og ribs jeg selv har plukket.. Glæder mig til at sætte tænderne i den. Og så er der lige rørt lige creme fraiche og piskefløde op med vanilje som skal serveres til 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Martin
Blev den god ? 🙂
Martin Ø.V. skriver
Den blev rigtig god! Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den 🙂
Line Kusk skriver
Hej Anne
Kan jeg lave den kun med æbler? Har fået en masse æbler i sommerhuset, som skal bruges 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Det kan du tro – evt. med lidt kanel så? 🙂