Crumbles er ren comfort food! Især når man laver dem med bær og frugt fra egen have. Da jeg var i Aalborg i sidste uge, havde min veninde hentet super lækre røde ribs og grønne stikkelsbær fra sin mors have til at bage og sylte med. Vi valgte at være comfort-agtige og bagte en skøn crumble (+ en chokoladeballade, what else is new!?) til vores eftermiddagskaffe.
Da bærrene var blevet renset til crumblen – 1/3 ribs og 2/3 stikkelsbær – blev de kogt møre med sukker og vanille. Imens lavede min veninde smuldredejen bestående af lige dele smør, mel og sukker og lidt hakkede mandler. Da den dejlige blanding af bær og vanillesukker var kogt sammen og reduceret lidt ind, blev den hældt i et hjertefad og dejen smuldret over. Så fik den en tur i ovnen ved 190 grader varmluft og blev nydt lun med øko creme fraiche. Vores crumble var alle tiders, og bærrene havde fået den flotteste røde farve. Vi fik flødeskum til balladen! 🙂
Malene skriver
Ja, crumble er altid et sikkert hit og især i øjeblikket med alle de indbydende frugter og bær – mums.
Anne au Chocolat skriver
Godt du er enig, Malene! 🙂
Signe skriver
Hjertefadet giver lige dét ekstra 🙂
Der er nu ikke noget som friske bær der skriger Danmark!
Lars skriver
Jeg elsker crumbles, der er ikke mange kager som signalerer sommer som en crumble.
Især er jeg vild med rabarber, men de syrlige ribs og stikkelsbær lyder også lækre. Måske jeg skulle reservere den ene pose i fryseren til crumble 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Ja, hjertefadet var helt oplagt og nuttet 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Lars,
Ja – gem en pose i fryseren! Så kan du til hver en tid lave en lækker crumble som minder om dansk sommer 🙂
cecilie skriver
Fantastisk crumble – har aldrig fået den så sprød og perfekt før!
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Det lyder bare dejligt 🙂
Annette Jensen skriver
Hvor meget er der af hver del? Bare så grøden passer med crumble.
Randi skriver
Ville være skønt med en regulær opskrift med mængder:-)
Anne au Chocolat skriver
Kære Randi,
Noteret 🙂 hvis du skriver ‘crumble’ i bloggens søgefelt, finder du mange regulære opskrifter 🙂
Randi Stidsen skriver
Tak for svar. Det var mest mængden af sukker ift. bærrene. Jeg sjussede mig frem, og kagen var et hit her i huset. Mine bær fik meget sukker for at det ikke skulle blive for surt, og så kogte jeg det meget længe. Det var meget længe om at tykne. I kagen blev især kanten nærmest lidt karamelagtig. Den var skøn med vanilleis.