Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Crumble med stikkelsbær og ribs

7. august 2010 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

DSC_2646

Crumbles er ren comfort food! Især når man laver dem med bær og frugt fra egen have. Da jeg var i Aalborg i sidste uge, havde min veninde hentet super lækre røde ribs og grønne stikkelsbær fra sin mors have til at bage og sylte med. Vi valgte at være comfort-agtige og bagte en skøn crumble (+ en chokoladeballade, what else is new!?) til vores eftermiddagskaffe.

DSC_2665

Da bærrene var blevet renset til crumblen – 1/3 ribs og 2/3 stikkelsbær – blev de kogt møre med sukker og vanille. Imens lavede min veninde smuldredejen bestående af lige dele smør, mel og sukker og lidt hakkede mandler. Da den dejlige blanding af bær og vanillesukker var kogt sammen og reduceret lidt ind, blev den hældt i et hjertefad og dejen smuldret over. Så fik den en tur i ovnen ved 190 grader varmluft og blev nydt lun med øko creme fraiche. Vores crumble var alle tiders, og bærrene havde fået den flotteste røde farve. Vi fik flødeskum til balladen! 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: comfort food, crumble, Ribs, smuldredej, stikkelsbær, vanille

Previous Post: « Villa Vest – Vesterhavets perle
Next Post: Macarons fra Nikolaos Strangas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malene skriver

    7. august 2010 kl. 18:48

    Ja, crumble er altid et sikkert hit og især i øjeblikket med alle de indbydende frugter og bær – mums.

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. august 2010 kl. 07:01

    Godt du er enig, Malene! 🙂

  3. Signe skriver

    8. august 2010 kl. 10:45

    Hjertefadet giver lige dét ekstra 🙂
    Der er nu ikke noget som friske bær der skriger Danmark!

  4. Lars skriver

    9. august 2010 kl. 23:26

    Jeg elsker crumbles, der er ikke mange kager som signalerer sommer som en crumble.
    Især er jeg vild med rabarber, men de syrlige ribs og stikkelsbær lyder også lækre. Måske jeg skulle reservere den ene pose i fryseren til crumble 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2010 kl. 10:08

    Kære Signe,
    Ja, hjertefadet var helt oplagt og nuttet 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2010 kl. 10:09

    Kære Lars,
    Ja – gem en pose i fryseren! Så kan du til hver en tid lave en lækker crumble som minder om dansk sommer 🙂

  7. cecilie skriver

    24. juli 2011 kl. 20:04

    Fantastisk crumble – har aldrig fået den så sprød og perfekt før!

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2011 kl. 22:09

    Kære Cecilie,
    Det lyder bare dejligt 🙂

  9. Annette Jensen skriver

    17. januar 2015 kl. 17:09

    Hvor meget er der af hver del? Bare så grøden passer med crumble.

  10. Randi skriver

    16. juli 2016 kl. 13:05

    Ville være skønt med en regulær opskrift med mængder:-)

  11. Anne au Chocolat skriver

    17. juli 2016 kl. 20:01

    Kære Randi,
    Noteret 🙂 hvis du skriver ‘crumble’ i bloggens søgefelt, finder du mange regulære opskrifter 🙂

  12. Randi Stidsen skriver

    4. august 2016 kl. 16:45

    Tak for svar. Det var mest mængden af sukker ift. bærrene. Jeg sjussede mig frem, og kagen var et hit her i huset. Mine bær fik meget sukker for at det ikke skulle blive for surt, og så kogte jeg det meget længe. Det var meget længe om at tykne. I kagen blev især kanten nærmest lidt karamelagtig. Den var skøn med vanilleis.

Trackbacks

  1. Crumble med stikkelsbær og ribs | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    7. august 2010 kl. 15:43

    […] Follow this link: Crumble med stikkelsbær og ribs […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap