Denne crumble emmer langt væk af efterår og er bare så fin, hyggelig, varm og intens i smagen. Spis den efter en gåtur i skoven eller bare som en sød og hurtig hverdagsdessert. Jeg synes godt, at man kunne byde på flere søde og livsnydende dessertstunder i løbet af ugen. Det har vores alle sammens travle hverdagsliv fortjent. Man bliver bare ekstra glad i låget af at sætte tænderne i velsmagende sødme som denne crumble med æbler, blommer, blåbær og den krydrede ingefær, som tilfører crumblen en varm og krydret og helt igennem hyggelig smag under det knasende smørsprøde lag på toppen.
Efterårscrumble med æble, blommer, blåbær og ingefær
2-4 personer (alt efter dessertappetitten)
3-4 små blommer (ca. 115 g)
1 æble (ca. 115 g)
70 g blåbær
30 g syltet ingefær
30 g mel
30 g havregryn
40 g sukker
40 g koldt smør
Skær blommer og æble i mindre stykker og kom dem i en skål. Tilsæt blåbær. Hak den syltede ingefær fint og vend den sammen med frugten. Kom frugten i et lille ovnfast fad (mit måler 15×12 cm, men brug også gerne en rund form eller små ramekinere i stedet). Skær smør i tern og kom det i en skål sammen med mel, havregryn og sukker. Smuldr det mellem fingrene til, det ligner brødkrummer. Fordel crumbledejen over frugten og bag crumblen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 25 minutter, til den er fin gylden, sprød og boblende. Nyd den lun og gerne med en skefuld creme fraiche til.
Maria skriver
Hold nu fest, hvor ser det godt ud! Spændende mix, det skal helt sikkert prøves 🙂
– Maria
http://www.ecokitch.dk – bæredygtigt og miljøvenligt til madlavningen
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Tusind tak 🙂
Kh Anne