E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownies med stykker af blond Dulcey chokolade

4. november 2016 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

brownie-3
Nu er der under 2 måneder til, at vores Kaj fylder 2 år. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan tiden flyver afsted, og jeg synes lige, at jeg har mærket hans små spark i min mave. I løbet af ingen tid er han blevet sin egen lille herre med masser af vilje og grin og ord i munden. Og har han virkelig fået sin helt egen sjove humor. Han siger “hej hej heeeeej” til alle han møder på sin vej, og får selv de travleste mennesker til at trække på smilebåndet og kvittere med et “hej” tilbage til Kaj.
Kaj er også super glad for sin vuggestue her i Trekroner, hvor han har fået de dejligste små venner og nogle stjernepædagoger med overskud, glæde og masser af energi til at tage på ture – i sidste uge var de f.eks. på togtur, hvor de kørte i tog fra Trekroner St til Roskilde St og spiste deres madpakke og så kørte tilbage igen med toget. Kaj ELSKEDE den tur (han er også en rigtig dreng på det punkt, og hans favorit ting i tilfældig rækkefølge er: biler, tog, gravkøer, traktorer og flyvermaskiner).
En af hans søde pædagoger er Mette, som hun fortalte, at hun havde fulgt mig på instagram i flere år og begyndte ret hurtigt at komme med små hints til, at jeg da godt måtte komme med kage til pædagogerne en dag. Sådan en opfordring kunne jeg ikke stå for, og i går havde jeg disse chokoladerige og fudgy brownies med stykker af den blonde karamelsøde Dulcey chokolade fra Valrhona med til dem.

Ha’ en fin fredag med masser af gode stunder <3

Brownies med stykker af blond Dulcey chokolade
10-12 personer

200 g smør
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ tsk. salt
160 g Dulcey 32% chokolade (blond chokolade fra Valrhona)

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Kom straks den hakkede mørke chokolade i og lad den smelte sammen med smørret. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Vend til sidst den hakkede Dulcey chokolade i. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter.

Brownies skal helst bages dagen før, så de har tid til at sætte sig. Opbevares på køl ind til servering.

brownie-4

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Efterårscrumble med æble, blommer og ingefær
Next Post: Efterårsdessert: Æblegrød med sprødt mandellåg »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    4. november 2016 kl. 10:25

    Hvor ser den bare lækker ud. Og passer godt med mine planer for julegaveønsker – nemlig gavekort til god chokolade 🙂

    Skal bare have fundet en gode chokoladepusher, hvem vil du anbefale?

  2. Tori//Gringalicious skriver

    4. november 2016 kl. 11:48

    Oh my! These look fantastic!

  3. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2016 kl. 17:07

    Kære Mette,
    Mange tak skal du have! Det lyder da som en genial gaveidé! Hvor bor du henne i landet? 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2016 kl. 17:07

    Thank you so much Tori!

  5. Hvadskalvibage/Mette skriver

    5. november 2016 kl. 19:20

    Jeg bor i Vejle

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. november 2016 kl. 16:07

    Kære Mette,
    Så anbefaler jeg denne side:
    http://www.bagetid.dk/

    🙂

  7. Hvadskalvibage/Mette skriver

    6. november 2016 kl. 18:07

    Mange tak. Det kommer fluks på ønskeseddelen ☺

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap