E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårscrumble med æble, blommer og ingefær

2. november 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

crumble-3
Denne crumble emmer langt væk af efterår og er bare så fin, hyggelig, varm og intens i smagen. Spis den efter en gåtur i skoven eller bare som en sød og hurtig hverdagsdessert. Jeg synes godt, at man kunne byde på flere søde og livsnydende dessertstunder i løbet af ugen. Det har vores alle sammens travle hverdagsliv fortjent. Man bliver bare ekstra glad i låget af at sætte tænderne i velsmagende sødme som denne crumble med æbler, blommer, blåbær og den krydrede ingefær, som tilfører crumblen en varm og krydret og helt igennem hyggelig smag under det knasende smørsprøde lag på toppen.

Efterårscrumble med æble, blommer, blåbær og ingefær
2-4 personer (alt efter dessertappetitten)

3-4 små blommer (ca. 115 g)
1 æble (ca. 115 g)
70 g blåbær
30 g syltet ingefær
30 g mel
30 g havregryn
40 g sukker
40 g koldt smør

Skær blommer og æble i mindre stykker og kom dem i en skål. Tilsæt blåbær. Hak den syltede ingefær fint og vend den sammen med frugten. Kom frugten i et lille ovnfast fad (mit måler 15×12 cm, men brug også gerne en rund form eller små ramekinere i stedet). Skær smør i tern og kom det i en skål sammen med mel, havregryn og sukker. Smuldr det mellem fingrene til, det ligner brødkrummer. Fordel crumbledejen over frugten og bag crumblen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 25 minutter, til den er fin gylden, sprød og boblende. Nyd den lun og gerne med en skefuld creme fraiche til.

crumble-2

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Date balls with matcha tea
Next Post: Brownies med stykker af blond Dulcey chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    3. november 2016 kl. 12:31

    Hold nu fest, hvor ser det godt ud! Spændende mix, det skal helt sikkert prøves 🙂

    – Maria
    http://www.ecokitch.dk – bæredygtigt og miljøvenligt til madlavningen

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2016 kl. 08:11

    Kære Maria,
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap