Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårscrumble med æble, blommer og ingefær

2. november 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

crumble-3
Denne crumble emmer langt væk af efterår og er bare så fin, hyggelig, varm og intens i smagen. Spis den efter en gåtur i skoven eller bare som en sød og hurtig hverdagsdessert. Jeg synes godt, at man kunne byde på flere søde og livsnydende dessertstunder i løbet af ugen. Det har vores alle sammens travle hverdagsliv fortjent. Man bliver bare ekstra glad i låget af at sætte tænderne i velsmagende sødme som denne crumble med æbler, blommer, blåbær og den krydrede ingefær, som tilfører crumblen en varm og krydret og helt igennem hyggelig smag under det knasende smørsprøde lag på toppen.

Efterårscrumble med æble, blommer, blåbær og ingefær
2-4 personer (alt efter dessertappetitten)

3-4 små blommer (ca. 115 g)
1 æble (ca. 115 g)
70 g blåbær
30 g syltet ingefær
30 g mel
30 g havregryn
40 g sukker
40 g koldt smør

Skær blommer og æble i mindre stykker og kom dem i en skål. Tilsæt blåbær. Hak den syltede ingefær fint og vend den sammen med frugten. Kom frugten i et lille ovnfast fad (mit måler 15×12 cm, men brug også gerne en rund form eller små ramekinere i stedet). Skær smør i tern og kom det i en skål sammen med mel, havregryn og sukker. Smuldr det mellem fingrene til, det ligner brødkrummer. Fordel crumbledejen over frugten og bag crumblen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca 25 minutter, til den er fin gylden, sprød og boblende. Nyd den lun og gerne med en skefuld creme fraiche til.

crumble-2

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Date balls with matcha tea
Next Post: Brownies med stykker af blond Dulcey chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    3. november 2016 kl. 12:31

    Hold nu fest, hvor ser det godt ud! Spændende mix, det skal helt sikkert prøves 🙂

    – Maria
    http://www.ecokitch.dk – bæredygtigt og miljøvenligt til madlavningen

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2016 kl. 08:11

    Kære Maria,
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap