E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Efterårsdessert: Æblegrød med sprødt mandellåg

6. november 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

img_7587

Denne simple dessert bestående af æblegrød og det smørsprødeste mandellåg er den helt perfekte dessert på en grå efterårssøndag. Den emmer langt væk af hygge og smager helt vidunderligt!

Christian og Kaj har endnu en gang været på æblerov, og vi har skuret fyldt med knasende sprøde efterårsæbler samt køleskab og fryser proppet med æblegrød til morgenmadsstunderne og desserter som denne.

Nyd desserten lun og spis den meget gerne sammen med en kugle vaniljeis eller letpisket flødeskum.

Æblegrød med sprødt mandellåg
4 personer

Æblegrød:
500 g æbler, skrællet og skåret i mindre stykker
40 g sukker
2 spsk vand
evt. korn af en halv vaniljestang

Mandellåg:
75 g mandler, blendet helt fint.
75 g blødt smør
75 g sukker
1 æg
25 g mandler, grofthakket

Æblegrød:
Kom æblerne i en gryde og kog dem med sukker og vand til en lækker æblegrød. Rør undervejs. Hæld æblegrøden i et lille ovnfast fad (mit måler 15×12 cm, men brug også gerne en rund form eller fire små ramekinere i stedet).

Mandellåg:
Rør de fintblendede mandler godt sammen med smør og sukker. Tilsæt derefter ægget og rør det sammen til en homogen masse. Fordel mandelmassen på æblegrøden i små skefulde og smør den derefter godt ud, så hele æblegrøden er godt dækket. Drys med de grofthakkede mandler.

Bag den i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, til mandellåget er helt sprødt.

 

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Brownies med stykker af blond Dulcey chokolade
Next Post: Chokolade cookies og SKAM »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karol skriver

    8. november 2016 kl. 22:20

    Excuse me
    Do you have the recipe in english!!

    Sorry!!!
    And thankyou!!! ♥️

  2. Connie Moisen skriver

    14. november 2016 kl. 07:37

    Super nem og lækker æblekage.
    Vi spiste den med en skefuld cremefraiche.

  3. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2016 kl. 09:37

    Kære Connie,
    Det lyder helt perfekt 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Favorit årstiden 🌳🌱🌞 Hav en dejlig forlænget weekend kære jer🫶🏻
Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap