Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Efterårsdessert: Æblegrød med sprødt mandellåg

6. november 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

img_7587

Denne simple dessert bestående af æblegrød og det smørsprødeste mandellåg er den helt perfekte dessert på en grå efterårssøndag. Den emmer langt væk af hygge og smager helt vidunderligt!

Christian og Kaj har endnu en gang været på æblerov, og vi har skuret fyldt med knasende sprøde efterårsæbler samt køleskab og fryser proppet med æblegrød til morgenmadsstunderne og desserter som denne.

Nyd desserten lun og spis den meget gerne sammen med en kugle vaniljeis eller letpisket flødeskum.

Æblegrød med sprødt mandellåg
4 personer

Æblegrød:
500 g æbler, skrællet og skåret i mindre stykker
40 g sukker
2 spsk vand
evt. korn af en halv vaniljestang

Mandellåg:
75 g mandler, blendet helt fint.
75 g blødt smør
75 g sukker
1 æg
25 g mandler, grofthakket

Æblegrød:
Kom æblerne i en gryde og kog dem med sukker og vand til en lækker æblegrød. Rør undervejs. Hæld æblegrøden i et lille ovnfast fad (mit måler 15×12 cm, men brug også gerne en rund form eller fire små ramekinere i stedet).

Mandellåg:
Rør de fintblendede mandler godt sammen med smør og sukker. Tilsæt derefter ægget og rør det sammen til en homogen masse. Fordel mandelmassen på æblegrøden i små skefulde og smør den derefter godt ud, så hele æblegrøden er godt dækket. Drys med de grofthakkede mandler.

Bag den i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, til mandellåget er helt sprødt.

 

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Brownies med stykker af blond Dulcey chokolade
Next Post: Chokolade cookies og SKAM »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karol skriver

    8. november 2016 kl. 22:20

    Excuse me
    Do you have the recipe in english!!

    Sorry!!!
    And thankyou!!! ♥️

  2. Connie Moisen skriver

    14. november 2016 kl. 07:37

    Super nem og lækker æblekage.
    Vi spiste den med en skefuld cremefraiche.

  3. Anne au Chocolat skriver

    14. november 2016 kl. 09:37

    Kære Connie,
    Det lyder helt perfekt 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap