E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ferskencrumble

28. juli 2014 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

crumble

De sidste par uger har stået på sommerferie – fra arbejdet og bloggen. Jeg har været et smut i Spanien i mine forældres hus nord for Barcelona og en uge i Skagen i sommerhuset. Både Spanien og Skagen har budt på sol og hedebølger – og vi har kølet os af med is og badeture og en del skygge, når vi kunne slippe af sted med det.
Da vi var på Costa Brava, lavede jeg denne super simple ferskencrumble, som blev nydt en af de dér knap så lune aftener kl.22. Ferskener er sammen med nektariner noget af det, jeg elsker allermest ved sommeren, og de smager også skønt i bagt form med sprød crumble på toppen. Jeg dryssede crumblen med mynte fra haven lige inden servering (meget mere end på billedet), og det vakte begejstring!

Ferskencrumble (5-6 personer)

5 store ferskener, skåret i tynde både
100 g mel
200 g sukker
100 havreryn
200 g smør

Fordel ferskenbådene i et smurt ildfast fad. Lav crumbledejen ved at blande mel og sukker i en skål og smuldre smør og havregryn i. Fordel crumbledejen over ferskenbådene. Bag crumblen ved 200 grader i ovnen i ca. 25 minutter. Server crumblen lun – og gerne med creme fraiche eller vanilleis til samt friske mynteblade.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Koldbryg din iste denne sommer
Next Post: Sund og sød morgenlykke med en fyldt melon »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malene Steffensen skriver

    28. juli 2014 kl. 16:38

    Den må jeg prøve, tror dog jeg bruge en rest kammerjunker som crumble 🙂

  2. Elle skriver

    31. juli 2014 kl. 19:26

    Kan du ikke lave macaroons på et tidspunkt? Med rosenblad smag 🙂 Den opskrift kunne jeg rigtig godt tænkte mig!

  3. Elle skriver

    1. august 2014 kl. 21:23

    Hej Anne

    Tænkte på om du kunne lave macarons en dag? Nu når du er ekspert på det franske område. Det er så super lækkert, og jeg savner en rigtig god opskrift 🙂

    Hilsen
    Elle

  4. Carry My Style skriver

    5. august 2014 kl. 16:02

    Ser lækkert og nemt ud – jeg havde lige haft cravings efter en gammeldags æblekage, men vil hellere kaste mig ud at bage den her, da jeg bor i Tyrkiet, hvor der er de lækreste ferskner lige nu:-)

    http://carrymystyle.com/The-dog,-who-resulted-in-a-bad-grade

  5. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2014 kl. 17:20

    Kære Malene
    Det lyder som en god idé 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2014 kl. 17:20

    Kære Elle
    Jeg har en opskrift på macarons 🙂
    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2014 kl. 17:20

    Kære Carry my Style
    Det lyder himmelsk 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Simple pear and raspberry crumble | Eggless Escapades siger:
    26. oktober 2014 kl. 10:24

    […] However, it has been a while since I last made a crumble. I think the last I crumble made was this wonderful crumble with white chocolate and red currants. (It may have been due to the white chocolate, but this was definitely one of the best crumbles i’ve ever made and eaten.) I guess this recipe is just one example of how crumbles can contain almost any sort of fruits and/or berries. Personally, I prefer blueberries, raspberries, blackcurrants and apples in my crumbles. I also panning to use peaches in a crumble similar to this.  […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap