E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Koldbryg din iste denne sommer

13. juli 2014 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

iste

Den sidste uge har stået på sol, varme og sød sommerstemning. Når sommeren er gavmild med temperaturerne, har jeg for det meste kun lyst til iskolde og læskende drikke så som limonade og iste. Sidstnævnte har jeg derfor lavet ganske ofte den seneste tid. Det er super simpelt og meget lækkert, hvis man koldbrygger teen natten over og pepper den op på med lidt hyldeblomstsaft, mynte eller friske bær, når den skal serveres.

Billederne her har jeg taget på mit arbejde, hvor der også bliver drukket en del iste lavet på vores NUTE teer. På det øverste billede er Spring Tea smagt til med lidt hyldeblomstsaft og mynte. Det nederste er Strawberry & Camomile teen med lækre danske jordbær. I får opskriften her:

Koldbrygget iste med Strawberry & Camomile
(1 liter)

8 g NUTE Strawberry & Camomile til 1 liter vand
1 spsk. rørsukker
Put teen i en tepose, kom den og en spsk. rørsukker i en kande med koldt vand og lad den trække tildækket i køleskabet natten over.
Servér den koldbryggede te iskold med friske jordbær.

Tip: Brug din favorit te til sommerens koldbryggede iste. Hvis du har en Sodastreamer, så prøv at give isteen et pift kulsyre for en perlende og ‘sparkling’ frisk oplevelse.

iste1

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Den lækreste chokoladetærte
Next Post: Ferskencrumble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Our Food Stories skriver

    13. juli 2014 kl. 11:49

    looks so fresh and like summer!! very delicious <3
    laura&nora

  2. Sara skriver

    13. juli 2014 kl. 19:57

    Jeg er så klar på at lave min egen iste nu! Jeg elsker også den meget simple fremgangsmåde, og de enkle ingredienser. Sådan skal det være 😀

    – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  3. Anne Sofie / bedreblog.dk skriver

    27. juli 2014 kl. 19:13

    Mmm når man elsker te i forvejen ser dette bare rigtig lækkert ud. Har selv lavet is te her til sommer med Grøn-Jordbær te, nam!.

    Jeg har netop tilføjet din blog til vores nye link liste på bedreblog.dk, det håber jeg er i orden?
    Det er tanken at liste med tiden skal indeholde så mange blogs som muligt.

  4. Nanna skriver

    28. juli 2014 kl. 13:30

    Hej Anne. hvor har du fået de seje sugerør fra, og det glas du bruger til din iste?
    ps. jeg glæder mig til at prøve det 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    28. juli 2014 kl. 15:44

    Kære Nanna
    De er købt i Tiger 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. juli 2014 kl. 15:44

    Kære Anne Sofie
    Det lyder lækkert – og helt i orden 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. juli 2014 kl. 15:45

    Kære Sara
    Er helt enig 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. juli 2014 kl. 15:45

    Dear Laura & Nora
    THANK you!! <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap