Denne vanvittigt lækre og lette hvide chokolade mousse med sprødt crumble knas og kirsebær lavede jeg for nogle måneder siden til BT, og i dag deler jeg den med jer. En dejlig dessert, som ikke er spor kringlet!
Skift hellere end gerne kirsebærrene ud med sensommerens hindbær, blåbær og brombær, hvis I har lyst.
Jeg håber, at I har en dejlig tirsdag. Her i babyland er jeg på vej af sted til svømning med lillebror Emil <3
Hvid chokolade mousse med crumble og kirsebær
6 personer
Hvid chokolade mousse:
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
3 dl piskefløde
Crumble:
50 g koldt smør
50 g sukker
60 g mel
1 nip salt
Friske kirsebær
Hvid chokolade mousse:
Hak den hvide chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt (brug gerne et piskeris) indtil chokoladen er smeltet. Pisk de sidste 2 dl piskefløde til en let flødeskum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel den hvide chokolade mousse i 6 portionsglas og opbevar på køl i minimum 4 timer.
Crumble:
Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og rør indtil det ligner brødkrummer. Fordel små ”dejklumper” med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 7-8 minutter, til de er gyldent. Køl af.
Servering:
Halvér kirsebærrene, fjern stenene og skær kirsebærrene i mindre både eller lad dem forblive halve. Drys med crumble på moussen og pynt med kirsebærrene. Server straks.
Amilla skriver
Hej Anne
Jeg er vild med din opskrift og blog. Jeg overvejer at lave denne til jul, men er det muligt at lave den aftenen inden?
Anne au Chocolat skriver
Kære Amilla,
Ja det kan du sagtens 🙂 Tak for søde ord!
Kh Anne