Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Hvid chokolade mousse med crumble og kirsebær

29. august 2017 af Anne au Chocolat


Denne vanvittigt lækre og lette hvide chokolade mousse med sprødt crumble knas og kirsebær lavede jeg for nogle måneder siden til BT, og i dag deler jeg den med jer. En dejlig dessert, som ikke er spor kringlet!

Skift hellere end gerne kirsebærrene ud med sensommerens hindbær, blåbær og brombær, hvis I har lyst.

Jeg håber, at I har en dejlig tirsdag. Her i babyland er jeg på vej af sted til svømning med lillebror Emil <3

Hvid chokolade mousse med crumble og kirsebær
6 personer

Hvid chokolade mousse:
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
3 dl piskefløde

Crumble:
50 g koldt smør
50 g sukker
60 g mel
1 nip salt

Friske kirsebær

Hvid chokolade mousse:
Hak den hvide chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt (brug gerne et piskeris) indtil chokoladen er smeltet. Pisk de sidste 2 dl piskefløde til en let flødeskum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel den hvide chokolade mousse i 6 portionsglas og opbevar på køl i minimum 4 timer.

Crumble:
Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og rør indtil det ligner brødkrummer. Fordel små ”dejklumper” med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 7-8 minutter, til de er gyldent. Køl af.

Servering:
Halvér kirsebærrene, fjern stenene og skær kirsebærrene i mindre både eller lad dem forblive halve. Drys med crumble på moussen og pynt med kirsebærrene. Server straks.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Saftige citronkager med cream cheese frosting
Next Post: Mini hindbærkager med marengs »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap