
Denne vanvittigt lækre og lette hvide chokolade mousse med sprødt crumble knas og kirsebær lavede jeg for nogle måneder siden til BT, og i dag deler jeg den med jer. En dejlig dessert, som ikke er spor kringlet!
Skift hellere end gerne kirsebærrene ud med sensommerens hindbær, blåbær og brombær, hvis I har lyst.
Jeg håber, at I har en dejlig tirsdag. Her i babyland er jeg på vej af sted til svømning med lillebror Emil <3
Hvid chokolade mousse med crumble og kirsebær
6 personer
Hvid chokolade mousse:
200 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
3 dl piskefløde
Crumble:
50 g koldt smør
50 g sukker
60 g mel
1 nip salt
Friske kirsebær
Hvid chokolade mousse:
Hak den hvide chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt (brug gerne et piskeris) indtil chokoladen er smeltet. Pisk de sidste 2 dl piskefløde til en let flødeskum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel den hvide chokolade mousse i 6 portionsglas og opbevar på køl i minimum 4 timer.
Crumble:
Kom alle ingredienserne i en røremaskine, og rør indtil det ligner brødkrummer. Fordel små ”dejklumper” med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 7-8 minutter, til de er gyldent. Køl af.
Servering:
Halvér kirsebærrene, fjern stenene og skær kirsebærrene i mindre både eller lad dem forblive halve. Drys med crumble på moussen og pynt med kirsebærrene. Server straks.