Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Saftige citronkager med cream cheese frosting

25. august 2017 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Denne fredag byder bloggen på små søde og saftige kager med en kærlig citronhilsen i både dej og frosting. Og så er der ricotta i dejen og flødeost i frostingen – så jeg er gået all in på friskost i disse kager, som i øvrigt fint kan bages en dag før servering.

Nyd dem som de er – eller sammen med en kop kaffe eller te. Jeg har prøvet alle valgmulighederne:)

Saftige citronkager med cream cheese frosting
8 stk

Citronkager:
65 g smør
1 æg
100 g sukker
100 g ricotta
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1/2 tsk bagepulver
85 g mel

Cream cheese frosting:
110 g flødeost, fx Philadelphia
40 g smør, blødt
40 g flormelis
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Saft af 1/4 citron

Pynt: Finthakkede pistacier, frysetørret hindbær og lidt frisk mynte

Citronkager:
Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Pisk ricotta og citronskal i. Vend derefter mel og bagepulver i og tilsæt tilsidst det smeltede smør. Fordel dejen i 8 huller i bageformen (jeg brugte min silikoneform købt i Kunst og Køkkentøj med huller på 5 cm i diameter). Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 16-18 minutter. Tjek om de er færdige med en kødnål. Vend kagerne ud af formen efter fem minutter, og lad dem køle af på en bagerist.

Cream cheese frosting:
Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet og let luftig creme. Set cremen på køl i 30 minutter. Kom i en sprøjtepose med tylle og pynt kagerne. Cremen kan også fordeles på kagerne med en ske. Drys med pistacier, hindbær og mynte.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Stjernesimple, lækre nektarintærter
Next Post: Hvid chokolade mousse med crumble og kirsebær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    9. marts 2021 kl. 11:40

    Kan kagerne laves i almindelige muffinsforme? Og i så fald vil bagetid så være kortere? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap