E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Saftige citronkager med cream cheese frosting

25. august 2017 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Denne fredag byder bloggen på små søde og saftige kager med en kærlig citronhilsen i både dej og frosting. Og så er der ricotta i dejen og flødeost i frostingen – så jeg er gået all in på friskost i disse kager, som i øvrigt fint kan bages en dag før servering.

Nyd dem som de er – eller sammen med en kop kaffe eller te. Jeg har prøvet alle valgmulighederne:)

Saftige citronkager med cream cheese frosting
8 stk

Citronkager:
65 g smør
1 æg
100 g sukker
100 g ricotta
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
1/2 tsk bagepulver
85 g mel

Cream cheese frosting:
110 g flødeost, fx Philadelphia
40 g smør, blødt
40 g flormelis
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
Saft af 1/4 citron

Pynt: Finthakkede pistacier, frysetørret hindbær og lidt frisk mynte

Citronkager:
Smelt smørret, og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Pisk ricotta og citronskal i. Vend derefter mel og bagepulver i og tilsæt tilsidst det smeltede smør. Fordel dejen i 8 huller i bageformen (jeg brugte min silikoneform købt i Kunst og Køkkentøj med huller på 5 cm i diameter). Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 16-18 minutter. Tjek om de er færdige med en kødnål. Vend kagerne ud af formen efter fem minutter, og lad dem køle af på en bagerist.

Cream cheese frosting:
Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet og let luftig creme. Set cremen på køl i 30 minutter. Kom i en sprøjtepose med tylle og pynt kagerne. Cremen kan også fordeles på kagerne med en ske. Drys med pistacier, hindbær og mynte.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Stjernesimple, lækre nektarintærter
Next Post: Hvid chokolade mousse med crumble og kirsebær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    9. marts 2021 kl. 11:40

    Kan kagerne laves i almindelige muffinsforme? Og i så fald vil bagetid så være kortere? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap