Vores dejlige kogebog Lykken er chokolade er kommet i 2. oplag, og det fejrer jeg i dag ved at servere den super simple og vanvittigt lækre hvide chokolade panna cotta fra bogen for jer. Tilbehøret i bogen er mynte og ananas i fin forening, men her forkæler jeg panna cotta’en med friske hindbær og blåbær. Uhm så lækkert!:)
Hvid chokolade Panna Cotta
6 personer
120 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
500 ml piskefløde
20 g sukker
2 ½ blad husblas
Hak den hvide chokolade ultrafint. Bring fløden i kog med sukker i en tykbundet gryde. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i 5 minutter. Kom den hvide chokolade ned i flødeblandingen og rør godt rundt, til chokoladen er smeltet – brug gerne et piskeris til dette. Dræn husblassen for vand og rør den ud i fløden. Fordel flødeblandingen i 6 små kopper eller glas og lad den sætte sig på køl i minimum 4 timer. Pynt med dine favorit bær ved serveringen.
Emma skriver
mmh, kan man lave den med andet end hvid chokoalde?
Laura skriver
Hej! 🙂
Jeg har to spørgsmål:
– Hvis man laver den på mørk chokolade, ville du da ændre på de andre mængder?
– Har du nogen erfaring med at bruge agar agar eller gelatinepulver som erstatning for husblas?
Sofie skriver
Hvid chokolade panna cotta det lyder virkelig lækkert og ja med sådan nogle flotte billeder med det rigtige frugt så er al som det skal værre.
Jeg tror det bliver en tester til lørdag aften Mange tak for inspiration på din flotte side
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma,
Umiddelbart ikke nej – eller så bliver det en anden slags 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Hej Laura,
Ja hvis du vil lave en mørk chokolade panna cotta, skal du nok tilsætte en del mere sukker. Jeg har ikke leget med agar agar men kunne godt tænke mig det.
Tak for sidst 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
TAK for din søde hilsen 🙂
Anne Lotte skriver
Jeg lavede den forleden og skiftede hvid chokolade ud med Toms Lakrids chokolade. Så hældte jeg den mørke i glas først, og lod den stå på køl, og så en time efter hældte jeg forsigtigt den hvide chokolade panna cotta ud over (jeg hældte det ned på en spiseske, så jeg ikke ødelagde den mørke panna cotta.)
Pynted med hindbær, og det smagte ret fantastisk.
PS. Lavede ikke om i opskridften, udskiftede kun hvid med lakridschokolade.
Maria Rønn Rinhack skriver
Hej Anne 🙂
Åh hvor ser det bare lækkert ud, tror jeg vil prøve og lave dem på fredag når min mor kommer på besøg og spiser 😛
Jeg har et lille spørgsmål, kan man bare halvere opskriften?
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Det kan du tro, at du kan!
God fornøjelse 🙂
Kh Anne
Maria Rønn Rinhack skriver
Hey Anne ☺
Åh hvor blev de bare gode!
Og var bare så nemme at lave
tak for den fantastiske opskrift ♡♡♡
Maria ♡
Martin Eilman skriver
Hej Anne,
Hvor længe skal fløden koge?
Solvej skriver
Hej Anne.
Jeg ville høre dig hvilke slags husblas du beregner med? Er det de små man køber i supermarkederne eller de store man køber engros?
Det er en kæmpe detalje jeg aldrig ser beskrevet nogen steder.
Mvh Solvej
Anne au Chocolat skriver
Kære Solvej,
Ja det er jo en god pointe! Jeg bruger altid de små fra supermarkedet:)
Karin la Cour skriver
Hej Anne
Gar du nogen forklaring på hvad jeg gør forkert , når den hvide chokolade ikke rigtig integreres i fløden men lægger sig som et lag øverst i glasset ?
Mange tak for så mange lækre opskrifter
;0)
Bedste hilsner
Karin
Anne au Chocolat skriver
Kære Karin,
Jeg har lige opdateret opskriften med et par fifs: nemlig at den hvide chokolade skal hakkes ultrafint, og at man med fordel kan bruge et piskeris til at røre/piske fløden sammen med chokoladen for at sikre sig, at chokoladen er helt smeltet sammen med fløden.
Jeg beklager, at jeg ikke har skrevet det før. Håber, at du har mod på at lave den igen 🙂
Kh Anne