E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Hvid chokolade panna cotta fra Lykken er chokolade

28. august 2014 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

panna cotta 1

Vores dejlige kogebog Lykken er chokolade er kommet i 2. oplag, og det fejrer jeg i dag ved at servere den super simple og vanvittigt lækre hvide chokolade panna cotta fra bogen for jer. Tilbehøret i bogen er mynte og ananas i fin forening, men her forkæler jeg panna cotta’en med friske hindbær og blåbær. Uhm så lækkert!:)

Hvid chokolade Panna Cotta
6 personer

120 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
500 ml piskefløde
20 g sukker
2 ½ blad husblas

Hak den hvide chokolade ultrafint. Bring fløden i kog med sukker i en tykbundet gryde. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i 5 minutter. Kom den hvide chokolade ned i flødeblandingen og rør godt rundt, til chokoladen er smeltet – brug gerne et piskeris til dette. Dræn husblassen for vand og rør den ud i fløden. Fordel flødeblandingen i 6 små kopper eller glas og lad den sætte sig på køl i minimum 4 timer. Pynt med dine favorit bær ved serveringen.

panna cotta

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Søde nyheder
Next Post: Søde stunder siden sidst »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Emma skriver

    29. august 2014 kl. 11:20

    mmh, kan man lave den med andet end hvid chokoalde?

  2. Laura skriver

    31. august 2014 kl. 14:13

    Hej! 🙂

    Jeg har to spørgsmål:

    – Hvis man laver den på mørk chokolade, ville du da ændre på de andre mængder?
    – Har du nogen erfaring med at bruge agar agar eller gelatinepulver som erstatning for husblas?

  3. Sofie skriver

    4. september 2014 kl. 21:15

    Hvid chokolade panna cotta det lyder virkelig lækkert og ja med sådan nogle flotte billeder med det rigtige frugt så er al som det skal værre.

    Jeg tror det bliver en tester til lørdag aften Mange tak for inspiration på din flotte side

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2014 kl. 20:07

    Kære Emma,
    Umiddelbart ikke nej – eller så bliver det en anden slags 🙂
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2014 kl. 20:20

    Hej Laura,
    Ja hvis du vil lave en mørk chokolade panna cotta, skal du nok tilsætte en del mere sukker. Jeg har ikke leget med agar agar men kunne godt tænke mig det.
    Tak for sidst 😉
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. september 2014 kl. 20:20

    Kære Sofie,
    TAK for din søde hilsen 🙂

  7. Anne Lotte skriver

    18. oktober 2014 kl. 07:55

    Jeg lavede den forleden og skiftede hvid chokolade ud med Toms Lakrids chokolade. Så hældte jeg den mørke i glas først, og lod den stå på køl, og så en time efter hældte jeg forsigtigt den hvide chokolade panna cotta ud over (jeg hældte det ned på en spiseske, så jeg ikke ødelagde den mørke panna cotta.)

    Pynted med hindbær, og det smagte ret fantastisk.

    PS. Lavede ikke om i opskridften, udskiftede kun hvid med lakridschokolade.

  8. Maria Rønn Rinhack skriver

    18. november 2014 kl. 20:46

    Hej Anne 🙂

    Åh hvor ser det bare lækkert ud, tror jeg vil prøve og lave dem på fredag når min mor kommer på besøg og spiser 😛

    Jeg har et lille spørgsmål, kan man bare halvere opskriften?

  9. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2014 kl. 12:37

    Kære Maria,
    Det kan du tro, at du kan!
    God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  10. Maria Rønn Rinhack skriver

    21. november 2014 kl. 21:58

    Hey Anne ☺

    Åh hvor blev de bare gode!
    Og var bare så nemme at lave
    tak for den fantastiske opskrift ♡♡♡

    Maria ♡

  11. Martin Eilman skriver

    24. marts 2015 kl. 12:32

    Hej Anne,

    Hvor længe skal fløden koge?

  12. Solvej skriver

    7. oktober 2017 kl. 18:17

    Hej Anne.

    Jeg ville høre dig hvilke slags husblas du beregner med? Er det de små man køber i supermarkederne eller de store man køber engros?
    Det er en kæmpe detalje jeg aldrig ser beskrevet nogen steder.

    Mvh Solvej

  13. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:28

    Kære Solvej,
    Ja det er jo en god pointe! Jeg bruger altid de små fra supermarkedet:)

  14. Karin la Cour skriver

    5. november 2017 kl. 07:59

    Hej Anne
    Gar du nogen forklaring på hvad jeg gør forkert , når den hvide chokolade ikke rigtig integreres i fløden men lægger sig som et lag øverst i glasset ?

    Mange tak for så mange lækre opskrifter
    ;0)

    Bedste hilsner
    Karin

  15. Anne au Chocolat skriver

    6. november 2017 kl. 10:20

    Kære Karin,
    Jeg har lige opdateret opskriften med et par fifs: nemlig at den hvide chokolade skal hakkes ultrafint, og at man med fordel kan bruge et piskeris til at røre/piske fløden sammen med chokoladen for at sikre sig, at chokoladen er helt smeltet sammen med fløden.
    Jeg beklager, at jeg ikke har skrevet det før. Håber, at du har mod på at lave den igen 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap