E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Søde stunder siden sidst

10. september 2014 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

foto 3-2

Jeg føler, at jeg forsømmer bloggen for tiden. Det er mod min vilje, men det er svært at få tidskabalen til at gå op. At jonglere med fuldtidsjob, kogebogsplanlægning og en sparkende baby i mavsen, som gør mig lykkelig og træt på samme tid, er lidt af en mundfuld. Derudover har jeg lavet en del julesager til Femina, som jeg glæder mig vildt til at vise jer senere på året. Ris à l’amanden spiste jeg til morgenmad i går, da jeg havde en dejlig rest med hjem fra fotostudiet hos Columbus Leth, som jo også skød billederne til Lykken er chokolade. På billedet nedenfor kan I desuden se en lækker og krydret julekage, som også bliver serveret for jer i Femina op til jul.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Lige for tiden nyder jeg de søde og saftige friske figner, man kan købe hos grønthandlerne og i supermarkederne. Jeg spiser dem på min morgenmad, som snack eller i salaten til aften. Det er små bidder af lykke.

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

Nedenfor får I et glimt fra den søde kageftermiddag, Maja og jeg holdt i weekenden. En dejlig oplevelse at møde mange af vores søde læsere og følgere fra bloggen og instagram. Vi elsker, at der er så mange kage- og chokoladeglade folk derude!

foto 3-3

Lidt flere julerier til Femina, blandt andet smeltende-på-tungen-lækre havregrynskugler.

foto 2-2 Processed with VSCOcam with f2 presetJeg glæder mig til at dele opskriften på denne vanvittigt skønne chokoladekage med flydende indre med jer inden længe. Føl indtil da gerne med på min instagram, som jeg opdaterer dagligt med mine søde stunder.

Kærlig hilsen Anne

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Hvid chokolade panna cotta fra Lykken er chokolade
Next Post: Sprøde mælkechokoladebrud med hindbær og lakrids »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne Mette skriver

    10. september 2014 kl. 19:31

    Jeg ville være lykkelig og træt på samme tid, hvis jeg havde spist risala mande, ja taaaaak 😀

  2. Julie skriver

    10. september 2014 kl. 20:44

    Er det en karamel frosting brugt til kagen?
    Og har I en opskrift på den, eller noget lignende, da jeg gerne vil pynte en banankage med en lækker frosting i samme mønster 🙂

  3. Anne-Marie skriver

    11. september 2014 kl. 09:44

    Dine indlæg er selvfølgelig savnet, men det vigtigste er jo at du passer på dig selv og din lille bebse.

    Kh.
    Anne-Marie

  4. Sofie skriver

    13. september 2014 kl. 17:00

    Hej Anne,

    Lige et spørgsmål vedr chokoladeballaden – kan den fryses ?

    Vh Sofie

  5. Dorthe skriver

    14. september 2014 kl. 08:39

    Må altså komplementere dine smukke billeder. De er altid en fornøjelse at kigge på. Så smukke.

  6. Sharon skriver

    16. september 2014 kl. 19:05

    Jeg ønsker at spise første og sidste lige nu ..
    Kan jeg?

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2014 kl. 12:58

    Kære Julie
    Beklager mit sene svar. Ja det er det. Opskriften må du få fra Maja 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2014 kl. 12:59

    Kære Anne-Marie
    Tak for en sød kommentar! Jeg håber at vende stærkt tilbage, når jeg er kommet på barsel 😉
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2014 kl. 12:59

    Kære Dorthe
    Af hjertet tak <3
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2014 kl. 13:00

    Kære Sofie,
    Ja den kan (beklager sent sent svar!)
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2014 kl. 13:00

    Kære Sharon
    JA 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap