E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærkage med vanilleprikket creme med skyr og flødeskum samt karamelliserede græskarkerner

9. maj 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

jordbærkage

Forleden forkælede jeg mig selv med en lille jordbærkage proppet med vanille-skyr-flødeskum og pyntet med karamelliserede græskarkerner. Den opstod ud af det blå, da jeg havde den vanilleprikkede creme i mit køleskab, jordbær på mit køkkenbord og græskarkerner i skabet. Derfor kan jeg heller ikke give jer en decideret opskrift, men jeg håber at kunne inspirere jer!

Den syrligt søde vanilleprikkede creme er jeg blevet inspireret til at lave af min veninde Stine, som toppede chokoladeballaden med den lige her. Jeg ved ikke, hvilke mål hun bruger, men jeg bruger lige dele letpisket fløde og skyr, masser af vanillekorn, og så smager jeg den til med lidt flormelis.

græskarkerner 2

De karamelliserede græskarkerner lavede jeg ved at smelte sukker til karamel på en pande. Derefter tilsatte jeg samme mændge græskarkerner. Så rørte jeg rundt og lod græskarkernerne ”poppe” færdigt, inden jeg hældte dem til afkøling på et stykke bagepapir.

græskarkerner

Jeg brugte en lille ringform à la denne fra Kunst og Køkkentøj  og fordelte først skiver af jordbær rundt langs kanten. Dernæst puttede jeg vanillecremen i. Og så lod jeg den stå et par timer på køl, inden jeg fjernede ringen og pyntede med knasendesprøde karamelliserede græskarkerner. Det var et lille hit, kan jeg bekræfte 🙂

jordbærkage2

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Snickers Cookies
Next Post: En hjertelig tallerken pandekager på Mors Dag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susann Romy skriver

    9. maj 2013 kl. 10:22

    Just my kind of dessert! Det ser fandme godt ud (undskyld jeg bander).
    Jeg vil også kaste mig ud i en jordbærdessert i aften. Jeg har nemlig købt de fineste små tærtefad i den samme forretning som du anbefaler. Det kan være, jeg snart skal kigge forbi igen for at få fat i den der ringe du brugte.

  2. A + K = ♥ skriver

    9. maj 2013 kl. 14:46

    Wow, det er længe siden jeg har set en kage, jeg ikke har fået før, jeg så gerne vil smage, som jeg vil med den her – lyder så afsindigt lækkert med de friske, søde bær, den lækre, tunge, syrlige vanilje-skum og så med sød knas på toppen! Så sommerligt!

    – Anne

  3. louiogbearnaisen skriver

    10. maj 2013 kl. 18:51

    OH MY G…! Den ser jo fuldstændig forrygende ud 😀 “Det lille hit” -det er jeg helt sikker på den var, for det lyder som en kombi, der ville friste enhver 🙂 Bringer du ud 😉 ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2013 kl. 08:39

    Kære Susann,
    Jeg håber, at din jordbærdessert blev lækker 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2013 kl. 08:40

    Kære Anne
    Tak for en sød kommentar. Jeg kunne godt spise én lille jordbærkage lige nu 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2013 kl. 08:41

    Kære Louiogbearnaisen
    Ja jeg gør 😉

    Kh Anne

  7. La Cucina Nada skriver

    11. maj 2013 kl. 10:26

    Den ser dælme lækker ud, den lille forkælelse, Anne!
    Og så kan den jo varieres med mange slags bær og frugt.

    MUMS.

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2013 kl. 08:19

    Kære Nada
    Lige præcis nemlig. En rigtig lille sommerdessert 🙂

    Kh Anne

  9. Maria B skriver

    13. maj 2013 kl. 14:17

    De ser så fine og perfekte ud. Søde og lækre, men ikke alt for tunge. Hvis man nu ikke er så heldig, at man har en masse af de der ringforme liggende og pønser på at lave omkring en 15 stk af disse desserter til en fødselsdag, hvad ville du så foreslå at man brugte i stedet?
    Kh. Maria

  10. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2013 kl. 16:02

    Kære Maria
    Jeg tænker, at du kan bruge glas og så lad jordbærrene være rundt langs kanten i glasset. Det vil sikkert også være pænt, tror jeg 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap