E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Jordbærkage med vanilleprikket creme med skyr og flødeskum samt karamelliserede græskarkerner

9. maj 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

jordbærkage

Forleden forkælede jeg mig selv med en lille jordbærkage proppet med vanille-skyr-flødeskum og pyntet med karamelliserede græskarkerner. Den opstod ud af det blå, da jeg havde den vanilleprikkede creme i mit køleskab, jordbær på mit køkkenbord og græskarkerner i skabet. Derfor kan jeg heller ikke give jer en decideret opskrift, men jeg håber at kunne inspirere jer!

Den syrligt søde vanilleprikkede creme er jeg blevet inspireret til at lave af min veninde Stine, som toppede chokoladeballaden med den lige her. Jeg ved ikke, hvilke mål hun bruger, men jeg bruger lige dele letpisket fløde og skyr, masser af vanillekorn, og så smager jeg den til med lidt flormelis.

græskarkerner 2

De karamelliserede græskarkerner lavede jeg ved at smelte sukker til karamel på en pande. Derefter tilsatte jeg samme mændge græskarkerner. Så rørte jeg rundt og lod græskarkernerne ”poppe” færdigt, inden jeg hældte dem til afkøling på et stykke bagepapir.

græskarkerner

Jeg brugte en lille ringform à la denne fra Kunst og Køkkentøj  og fordelte først skiver af jordbær rundt langs kanten. Dernæst puttede jeg vanillecremen i. Og så lod jeg den stå et par timer på køl, inden jeg fjernede ringen og pyntede med knasendesprøde karamelliserede græskarkerner. Det var et lille hit, kan jeg bekræfte 🙂

jordbærkage2

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Snickers Cookies
Next Post: En hjertelig tallerken pandekager på Mors Dag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Susann Romy skriver

    9. maj 2013 kl. 10:22

    Just my kind of dessert! Det ser fandme godt ud (undskyld jeg bander).
    Jeg vil også kaste mig ud i en jordbærdessert i aften. Jeg har nemlig købt de fineste små tærtefad i den samme forretning som du anbefaler. Det kan være, jeg snart skal kigge forbi igen for at få fat i den der ringe du brugte.

  2. A + K = ♥ skriver

    9. maj 2013 kl. 14:46

    Wow, det er længe siden jeg har set en kage, jeg ikke har fået før, jeg så gerne vil smage, som jeg vil med den her – lyder så afsindigt lækkert med de friske, søde bær, den lækre, tunge, syrlige vanilje-skum og så med sød knas på toppen! Så sommerligt!

    – Anne

  3. louiogbearnaisen skriver

    10. maj 2013 kl. 18:51

    OH MY G…! Den ser jo fuldstændig forrygende ud 😀 “Det lille hit” -det er jeg helt sikker på den var, for det lyder som en kombi, der ville friste enhver 🙂 Bringer du ud 😉 ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2013 kl. 08:39

    Kære Susann,
    Jeg håber, at din jordbærdessert blev lækker 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2013 kl. 08:40

    Kære Anne
    Tak for en sød kommentar. Jeg kunne godt spise én lille jordbærkage lige nu 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. maj 2013 kl. 08:41

    Kære Louiogbearnaisen
    Ja jeg gør 😉

    Kh Anne

  7. La Cucina Nada skriver

    11. maj 2013 kl. 10:26

    Den ser dælme lækker ud, den lille forkælelse, Anne!
    Og så kan den jo varieres med mange slags bær og frugt.

    MUMS.

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2013 kl. 08:19

    Kære Nada
    Lige præcis nemlig. En rigtig lille sommerdessert 🙂

    Kh Anne

  9. Maria B skriver

    13. maj 2013 kl. 14:17

    De ser så fine og perfekte ud. Søde og lækre, men ikke alt for tunge. Hvis man nu ikke er så heldig, at man har en masse af de der ringforme liggende og pønser på at lave omkring en 15 stk af disse desserter til en fødselsdag, hvad ville du så foreslå at man brugte i stedet?
    Kh. Maria

  10. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2013 kl. 16:02

    Kære Maria
    Jeg tænker, at du kan bruge glas og så lad jordbærrene være rundt langs kanten i glasset. Det vil sikkert også være pænt, tror jeg 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap