Sådan et stort æble fyldt med en lækker blanding af smør, kanel, sukker, rosiner og hakkede mandler bagt i ovnen i en halv times tid ved 190 grader på en skive brød og serveret med let piske fløde til – det har jeg spist utallige gange i min barndom. Det kanelbagte æble har altid været en dessert, vi har nydt i løbet af efteråret og vinteren, og oftest på en dag hvor vi havde været ude at trave ved Vesterhavet eller i skoven. Det er nu efterhånden længe siden, at vi har spist denne rustikke dessert, men jeg fik lyst til at smage den igen forleden, så da min far inviterede på middag i aften, lovede jeg at medbringe råvarerne, så vi kunne lave kanelbagte æbler til dessert. Jeg har dog allerede tryllet et kanelbagt æble frem i dag, da bloggen bedst kan lige dagslys.
Min mor har sådan en sej kernehus-udhuler, som hun altid har brugt til denne dessert, men det har jeg altså ikke, så jeg måtte nøjes med en af mine små urteknive. Det gik nu også vældig godt, og jeg fik lavet god plads i æblet til rosinerne og mandlerne vendt med det søde kanelsmør. Man kan også med fordel bruge et parisienne-jern. Vi har altid bagt æblerne på skiver af brød – jeg har her brugt Meyers kernebrød, men man kan jo bruge, hvad man har – så de lækre søde safter, som skulle finde på at ville ud af det saftige og bløde æble, løber lige ned i brødet, som på den måde bliver noget så skønt svampet og samtidigt sprødt i kanterne. Man får faktisk tit fornemmelsen af at spise æblet på en “arme ridder”, og det er slet ikke så ringe endda : )
Phie skriver
Smuk dessert!!
Jane skriver
Lækkert!! Lune æbler, kanel og fløde. Så er man nærmest lykkelig….
Emma skriver
Er det muligt at få opskriften, for det lyder så lækkert!!!
Ann-Christine skriver
Jeg elsker bagte æbler og det var da en super ide at bage dem på et brød. Tak for tippet, Anne 🙂
Jeg glæder mig altså også meget til lysere tider, det er nogle gange en ret stor udfordring at få et fint billede i vintermørket.
Losarinas mor skriver
Tænk, jeg har aldrig smagt bagte æbler ! Vist en mangel i min opdragelse 🙂
Annika skriver
En ting jeg lavede flere gange som teenager, og hvilken lykke..
Det er jo nogle af de bedste ting samlet i en.
Har aldrig bagt på rugbrød må jeg indrømme, men ganske smart 🙂
Har heller ikke en en kærnehus-udstikker, men så bliver der bare plads til mere fyld 😉
Benedikte Capion skriver
Hold da belt fest, hvor lyder get fantastic lækkert og fuldstændig som noget for mig!!
Min mor har også en kærnehusudstikker! Det er så sejt 😀
… Er det sådan, så man kan få en mere “præcis” opskrift, sådan mængde-forhold for fyldet? 😉
Anne au Chocolat skriver
Tak kære Phie 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Du har helt ret 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma
Faktisk er opskriften (ingredienserne) beskrevet sammen fremgangsmåden øverst i indlægget. Med hensyn til mængder gælder det bare om at prøve sig frem – det kan ikke gå galt – i modsætning til f.eks. en kage, som er afhængig af akkurate mål.
Bare husk én ting – RIGELIGT kanel 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Det var så lidt! Jeg glæder mig til at se dig snart igen! Det har jeg vist efterhånden skrevet en del gange – men jeg mener det også meget 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Losarinas mor,
Ja kæmpe stor fejl og mangel! Den må du hellere rette op på snarest 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Annika
Det med fyldet kan du have ret i! 🙂 Dog bager jeg aldrig æblerne på rugbrød – helst bare alm. hvidt brød!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Tak skal du have!
Se lige mit svar til Emma 😉
Kh Anne
Maja Højgaard skriver
Det her passer rigtig godt til mit næste tema om desserter af frugt uden for frisk frugt sæsonen. Men jeg har lidt svært ved at se ud fra teksten og billederne hvor meget af æblet der skal fjernes.
En lille beskrivelse ville være dejligt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja
Du fjerner såmænd bare kernehuset og putter fyldet der i! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Jo mere du fjerner desto mere fyld er der plads til 🙂
valentina skriver
This looks absolutely delicious, and so pretty. Def going to try and make this!
x
Valentina de Pertis
Anne au Chocolat skriver
Thank you so much Valentina 🙂