Hvis der er en dessert, jeg ALDRIG bliver træt af, så er det en nybagt crumble. Det er noget af det bedste og mest hyggelige, jeg kan sætte tænderne i. Syrligt søde bagte frugter og bær i den fineste forening med det knasende sprøde lag på toppen. Åh det er godt! Crumble kan varieres i det uendelige (her med brombær og æbler), og så er den lavet på nul komma fem. Jeg kan ikke huske, om jeg har skrevet det tidligere på bloggen, men crumble var i mange år min ‘partydessert’, jeg havde med hjem til middag hos venner, hvis jeg havde lovet at stå for desserten men ikke havde alverdens tid til at forberede den. Så lavede jeg blot crumbledejen hjemmefra og tog den med sammen med frugt/bær, og så kunne jeg lynhurtigt lave crumble på stedet. Ret smart, hvis jeg selv skulle sige det:)
I øvrigt er grunden til, at bloggen har været stille de sidste par uger, at min kære mand brækkede ryggen på mountainbike for to uger siden i dag. Lidt af et chok, mildest talt. Heldigvis “kun” en ryghvirvel, ingen nervebaner er beskadiget, og han kan stadig gå! Alt er derfor lidt anderledes herhjemme for tiden, men han er sej, i godt humør og har fået et korset på, som passer på ryggen.
Hav en dejlig mandag og pas på jer selv og hinanden ♥
Crumble med brombær og æbler
6-8 personer
Fyld:
250 g brombær, friske eller frosne (jeg brugte en pose af frosne bær fra sommerhushaven)
250 g æble, skåret i mindre stykker
Crumbledej:
60 g havregryn
40 g mel
60 g sukker
40 g brun farin
et nip salt
100 g smør
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Fordel brombær og æblestykker i et ildfast fad. Kom alle ingredienserne til crumbledejen i en minihakker og blend sammen. Det kan også laves i en skål/røremaskine. Fordel crumbledejen over blandingen af brombær og æbler. Bag crumblen i ovnen i 30-35 minutter, til den er fin gylden, sprød og boblende. Nyd den lun og gerne med vaniljeis, creme fraiche eller græsk yoghurt til.
Line skriver
Rigtig god bedring til din mand!
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Tusind tak!
Maria skriver
Mums, har lige bagt denne crumble for 2. gang (efter ved en fejl at have prøvet en helt anden opskrift…) Det er denne opskrift der er den bedste og nemmeste. Jeg smed lige en god håndfuld mandler med i minihakkeren og det er altså også super lækkert. Fløden var desværre sur, men crumblen er så lækker at man sagtens kan spise den uden noget