E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Glaserede fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade

16. februar 2019 af Anne au Chocolat 5 kommentarer


Så fik jeg endelig bagt årets første fastelavnsboller, og fordi det pludselig blev lidt spontant, så jeg ikke fik tjekket køle- og køkkenskabe, inden jeg gik i gang, måtte jeg “nøjes” med at lave disse, selvom intentionerne i første omgang var lidt anderledes. Men de blev SÅ gode og fyldt med lækker vaniljecreme og chokolade. Et ret så simpelt smagsudtryk – men ren velsmag! Jeg glaserede dem helt nybagte, som giver en dejlig smag og et skinnende smukt udseende, og så byttede jeg den normale glasur ud med chokoladetopping. Et stort hit hos både store og små gæster, der var på besøg i går.

Glaserede fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade
15 stk

Dej:
120 g smør
175 ml mælk
35 g gær
2 æg
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer (lav gerne marengs eller en pavlova af hviderne:))

50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% (reklamelink)

Glasering:
50 ml vand
50 g sukker

Pynt:
100 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% (reklamelink)
15 g smør
Tørrede rosenblade, pistacier

Dejen:
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål eller gerne i en røremaskine. Tilsæt gær, æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt. Tilsæt derefter mel lidt efter lidt og ælt, til dejen er blank, blød og smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.

Vaniljecreme:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af.

Samling af fastelavnsbollerne:
Når dejen har hævet, vend den da ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på. Skær dejen i 15 firkanter (se billedet nedenfor). Kom et stykke chokolade på hver firkant og 1 spsk vaniljecreme. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg boller med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45-55 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.

Pensl de hævede boller med lidt mælk (sammenpisket æg eller æggehvide kan også bruges) og bag dem i 13-15 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne. Bring imellemtiden vand og sukker i kog til glasering og lad det koge, til sukkeret er opløst. Pensl de helt nybagte boller med den varme sukkerlage.

Køl fastelavnsbollerne lidt af på en bagerist. Smelt den mørke chokolade i en skål over et vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag chokoladen af varmen og rør smør i. Fordel af lille skefuld af chokoladetoppingen på hver fastelavnsbolle og pynt med rosenblade og pistacier. Nyd dem helt friskbagte!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fristende fastelavnsboller
Next Post: Noget af det hyggeligste jeg ved: Crumble med brombær og æbler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sarah skriver

    18. februar 2019 kl. 10:23

    Hej anne 😊
    Kan de fryses før de bages?
    Tak for fantastiske opskrifter.
    Mvh sarah

  2. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2019 kl. 14:19

    Kære Sarah
    Ja det vil jeg bestemt mene, at de kan!
    Så ville jeg tø dem op i køleskabet natten over og lade dem hæve, så længe der er behov for, at de virker klar til bagning og godt hævet 🙂
    TAK fordi du følger med!
    Kh Anne

  3. Sofie skriver

    25. februar 2019 kl. 12:52

    Hej Anne!
    Hvis man skulle lave dobbeltportion af denne opskrift, hvor meget gær ville du så bruge?
    Al ros til dig og dine lækre opskrifter 🙂
    Hilsen Sofie

  4. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2019 kl. 15:43

    Kære Sofie,
    Jeg er ked af det sene svar. Bare dobbelt gær også 🙂
    Kh Anne
    Ps. TAK for dine søde ord <3

  5. Sanaz skriver

    9. februar 2021 kl. 17:43

    Hej Anne. Jeg vil lave dine fastelavnsboller, her på torsdag. Min varmluft virker ikke ordentligt. Kan de bages på almindelig ovn? Hvis ja, hvor mange grader og hvor lang tid skal de bage? Mvh Sanaz

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap