E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Noget af det hyggeligste jeg ved: Crumble med brombær og æbler

4. marts 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Hvis der er en dessert, jeg ALDRIG bliver træt af, så er det en nybagt crumble. Det er noget af det bedste og mest hyggelige, jeg kan sætte tænderne i. Syrligt søde bagte frugter og bær i den fineste forening med det knasende sprøde lag på toppen. Åh det er godt! Crumble kan varieres i det uendelige (her med brombær og æbler), og så er den lavet på nul komma fem.  Jeg kan ikke huske, om jeg har skrevet det tidligere på bloggen, men crumble var i mange år min ‘partydessert’, jeg havde med hjem til middag hos venner, hvis jeg havde lovet at stå for desserten men ikke havde alverdens tid til at forberede den. Så lavede jeg blot crumbledejen hjemmefra og tog den med sammen med frugt/bær, og så kunne jeg lynhurtigt lave crumble på stedet. Ret smart, hvis jeg selv skulle sige det:)

I øvrigt er grunden til, at bloggen har været stille de sidste par uger, at min kære mand brækkede ryggen på mountainbike for to uger siden i dag. Lidt af et chok, mildest talt. Heldigvis “kun” en ryghvirvel, ingen nervebaner er beskadiget, og han kan stadig gå! Alt er derfor lidt anderledes herhjemme for tiden, men han er sej, i godt humør og har fået et korset på, som passer på ryggen.

Hav en dejlig mandag og pas på jer selv og hinanden ♥

Crumble med brombær og æbler
6-8 personer

Fyld:
250 g brombær, friske eller frosne (jeg brugte en pose af frosne bær fra sommerhushaven)
250 g æble, skåret i mindre stykker

Crumbledej:
60 g havregryn
40 g mel
60 g sukker
40 g brun farin
et nip salt
100 g smør

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Fordel brombær og æblestykker i et ildfast fad. Kom alle ingredienserne til crumbledejen i en minihakker og blend sammen. Det kan også laves i en skål/røremaskine. Fordel crumbledejen over blandingen af brombær og æbler. Bag crumblen i ovnen i 30-35 minutter, til den er fin gylden, sprød og boblende. Nyd den lun og gerne med vaniljeis, creme fraiche eller græsk yoghurt til.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Glaserede fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade
Next Post: Bountybidder med karamel, peanuts og Dulcey »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    4. marts 2019 kl. 20:25

    Rigtig god bedring til din mand!

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2019 kl. 21:35

    Kære Line,
    Tusind tak!

  3. Maria skriver

    31. august 2020 kl. 20:22

    Mums, har lige bagt denne crumble for 2. gang (efter ved en fejl at have prøvet en helt anden opskrift…) Det er denne opskrift der er den bedste og nemmeste. Jeg smed lige en god håndfuld mandler med i minihakkeren og det er altså også super lækkert. Fløden var desværre sur, men crumblen er så lækker at man sagtens kan spise den uden noget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap