E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Noget af det hyggeligste jeg ved: Crumble med brombær og æbler

4. marts 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Hvis der er en dessert, jeg ALDRIG bliver træt af, så er det en nybagt crumble. Det er noget af det bedste og mest hyggelige, jeg kan sætte tænderne i. Syrligt søde bagte frugter og bær i den fineste forening med det knasende sprøde lag på toppen. Åh det er godt! Crumble kan varieres i det uendelige (her med brombær og æbler), og så er den lavet på nul komma fem.  Jeg kan ikke huske, om jeg har skrevet det tidligere på bloggen, men crumble var i mange år min ‘partydessert’, jeg havde med hjem til middag hos venner, hvis jeg havde lovet at stå for desserten men ikke havde alverdens tid til at forberede den. Så lavede jeg blot crumbledejen hjemmefra og tog den med sammen med frugt/bær, og så kunne jeg lynhurtigt lave crumble på stedet. Ret smart, hvis jeg selv skulle sige det:)

I øvrigt er grunden til, at bloggen har været stille de sidste par uger, at min kære mand brækkede ryggen på mountainbike for to uger siden i dag. Lidt af et chok, mildest talt. Heldigvis “kun” en ryghvirvel, ingen nervebaner er beskadiget, og han kan stadig gå! Alt er derfor lidt anderledes herhjemme for tiden, men han er sej, i godt humør og har fået et korset på, som passer på ryggen.

Hav en dejlig mandag og pas på jer selv og hinanden ♥

Crumble med brombær og æbler
6-8 personer

Fyld:
250 g brombær, friske eller frosne (jeg brugte en pose af frosne bær fra sommerhushaven)
250 g æble, skåret i mindre stykker

Crumbledej:
60 g havregryn
40 g mel
60 g sukker
40 g brun farin
et nip salt
100 g smør

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Fordel brombær og æblestykker i et ildfast fad. Kom alle ingredienserne til crumbledejen i en minihakker og blend sammen. Det kan også laves i en skål/røremaskine. Fordel crumbledejen over blandingen af brombær og æbler. Bag crumblen i ovnen i 30-35 minutter, til den er fin gylden, sprød og boblende. Nyd den lun og gerne med vaniljeis, creme fraiche eller græsk yoghurt til.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Glaserede fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade
Next Post: Bountybidder med karamel, peanuts og Dulcey »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    4. marts 2019 kl. 20:25

    Rigtig god bedring til din mand!

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2019 kl. 21:35

    Kære Line,
    Tusind tak!

  3. Maria skriver

    31. august 2020 kl. 20:22

    Mums, har lige bagt denne crumble for 2. gang (efter ved en fejl at have prøvet en helt anden opskrift…) Det er denne opskrift der er den bedste og nemmeste. Jeg smed lige en god håndfuld mandler med i minihakkeren og det er altså også super lækkert. Fløden var desværre sur, men crumblen er så lækker at man sagtens kan spise den uden noget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap