E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Noget af det hyggeligste jeg ved: Crumble med brombær og æbler

4. marts 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Hvis der er en dessert, jeg ALDRIG bliver træt af, så er det en nybagt crumble. Det er noget af det bedste og mest hyggelige, jeg kan sætte tænderne i. Syrligt søde bagte frugter og bær i den fineste forening med det knasende sprøde lag på toppen. Åh det er godt! Crumble kan varieres i det uendelige (her med brombær og æbler), og så er den lavet på nul komma fem.  Jeg kan ikke huske, om jeg har skrevet det tidligere på bloggen, men crumble var i mange år min ‘partydessert’, jeg havde med hjem til middag hos venner, hvis jeg havde lovet at stå for desserten men ikke havde alverdens tid til at forberede den. Så lavede jeg blot crumbledejen hjemmefra og tog den med sammen med frugt/bær, og så kunne jeg lynhurtigt lave crumble på stedet. Ret smart, hvis jeg selv skulle sige det:)

I øvrigt er grunden til, at bloggen har været stille de sidste par uger, at min kære mand brækkede ryggen på mountainbike for to uger siden i dag. Lidt af et chok, mildest talt. Heldigvis “kun” en ryghvirvel, ingen nervebaner er beskadiget, og han kan stadig gå! Alt er derfor lidt anderledes herhjemme for tiden, men han er sej, i godt humør og har fået et korset på, som passer på ryggen.

Hav en dejlig mandag og pas på jer selv og hinanden ♥

Crumble med brombær og æbler
6-8 personer

Fyld:
250 g brombær, friske eller frosne (jeg brugte en pose af frosne bær fra sommerhushaven)
250 g æble, skåret i mindre stykker

Crumbledej:
60 g havregryn
40 g mel
60 g sukker
40 g brun farin
et nip salt
100 g smør

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Fordel brombær og æblestykker i et ildfast fad. Kom alle ingredienserne til crumbledejen i en minihakker og blend sammen. Det kan også laves i en skål/røremaskine. Fordel crumbledejen over blandingen af brombær og æbler. Bag crumblen i ovnen i 30-35 minutter, til den er fin gylden, sprød og boblende. Nyd den lun og gerne med vaniljeis, creme fraiche eller græsk yoghurt til.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Glaserede fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade
Next Post: Bountybidder med karamel, peanuts og Dulcey »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    4. marts 2019 kl. 20:25

    Rigtig god bedring til din mand!

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2019 kl. 21:35

    Kære Line,
    Tusind tak!

  3. Maria skriver

    31. august 2020 kl. 20:22

    Mums, har lige bagt denne crumble for 2. gang (efter ved en fejl at have prøvet en helt anden opskrift…) Det er denne opskrift der er den bedste og nemmeste. Jeg smed lige en god håndfuld mandler med i minihakkeren og det er altså også super lækkert. Fløden var desværre sur, men crumblen er så lækker at man sagtens kan spise den uden noget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap