Jeg har sammen med en håndfuld venner startet en dessertklub, hvor vi mødes og spiser hinandens desserter. Utroligt lækkert og ditto hyggeligt med sådan en særlig sød stund ca. en gang om måneden.
Vi havde premiere i lørdags, og jeg glæder mig til at lave et indlæg inden længe, hvor jeg viser mine dessertvenners skønne sager. I dag serverer jeg dog som en starter min dessert her på bloggen: en fløjlsblød vanilleprikket panna cotta med rosmarinstegte syrligt søde æblestykker og sprød nøddekrokant vendt med smeltet hvid Ivoire chokolade fra Valrhona. En rigtig eftersårsdessert, der behager ganen – særligt med dejlige danske æbler. Og så er jeg jo vild med enkle desserter, som alligevel indeholder de rigtig modspil – sprødt/blødt og syrligt/sødt 🙂
I kan se, hvordan I laver panna cotta’en ved at følge linket ovenfor. Så jeg nøjes med at give jer opskriften på æbler og krokant, som i hvert fald rækker til 8 anretninger.
Rosmarinstegte æbler
30 g smør
45 g lys rørsukker
3 æbler, hakket i fine tern
1/2 citron, saft af
4 rosmarinkviste
Skyl rosmarinkvistene, tage rosmarinbladene af to af kvistene og hak bladene ultrafint. Smelt smørret på en pande og steg æblerne heri ved middelvarme sammen med rørsukker, citron og de små rosmarinstykker samt de to hele kviste, til æblerne er bløde og let gennemsigtige. Køl æblerne af.
Nøddekrokant med hvid chokolade
80 g sukker
40 g ristede hasselnødder
90 g hvid chokolade, gerne Ivoire fra Valrhona
Smelt sukker til en lys karamel på panden og tilføj nødderne. Rør rundt og hæld karamelnødderne til afkøling på et stykke bagepapir.
Smelt og temperer i mellemtiden den hvide chokolade over vandbad eller ved svag effekt i mikrobølgeovnen. Hak den sprøde krokant i små stykker og vend dem i den hvide chokolade. Hæld chokoladen ud på samme stykke bagepapir og lad den størkne helt, inden den hakkes i små stykker og drysses på panna cotta’erne sammen med de rosmarinstegte æbler.
I går fandt jeg i øvrigt vinderen af Nespresso konkurrencen blandt 644 læserkommentarer ved lodtrækning. Jeg er meget overvældet over, at så mange har valgt at deltage i konkurrencen. Tusind tak! Vinderen blev Trine, og jeg har sendt dig en mail.
I kan forresten besøge Nespressos fine nye hjemmeside her. 🙂
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Tak for inspiration til Pana cottaen`s pynt!!! det lyder helt indisk!!! men er jo en italiensk dessert ..som er super nem…..men ligner det modsatte og det synes jeg godt om!!! Tillykke til Trine med den nye kaffebrygger!!! og alle dem der er i nærheden af hende…som nu helt sikkert byder på kaffe!!!!
TARTESANDCARO skriver
your pana cotta is so fabulous
and smell the summer of love
congrats
Marie skriver
SÅ kom den endelig, opskriften jeg har ventet på! Den ser simpelthen så indbydende ud. Din dessertklub er vist en ret heldig gruppe mennesker 🙂
Camilla (Himmelske kager) skriver
Det lyder gudeskønt – dejlig kombination. Og så lyder det som en allerbedste klub 🙂
Camilla (Himmelske kager) skriver
Der skulle stå “alletiders” – stavekontrol hrfff.
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Du er sød. Og tak for en dejlig kommentar 🙂 Jeg sidder lige og får lyst til at tage til Indien i skrivende stund. Heldigvis skal jeg derud til januar!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Dear TARTESANDCARO
Merci bcp! I think it is pretty amazing, too 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Ja den gjorde så 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Ja, det er en dejlig panna cotta og en ditto dejlig klub 🙂
Kh Anne
Dorthe skriver
Hej
Har fået den lille opgave at lave en lækker italiensk dessert til nytår.. Men er ikke stærk på dessert feltet. Men synes at tyde at det skulle være nemt at lave panna Cotta og tilmed så mange der på din blog roser det.
Tænker at lave det med hvid chokolade – men hvor meget chokolade skal der i og hvornår.. Samt ændre resten af opskriften sig?
Har du andre opskrifter på noget lækkert italiensk – og ikke tiramisu 😉 Tænker om du evt har en ide eller opskrift hvor der indgår mascapone i?
Mange hilsner fra Dorthe