Eton mess er en klassisk engelsk dessert bestående af jordbær, marengs og flødeskum. Lige i min ånd: en simpel dessert uden for mange dikkedarer. Måske ikke den mest billedskønne dessert, men det vigtigste er jo heldigvis smagen. I hvert fald hvis I spørger mig. Her har jeg lavet en variant med rabarber, da jeg er så glad for alle de danske rabarber, man kan få i butikkerne pt. Derfor vrimler det med rabarberopskrifter på bloggen i disse uger 🙂 Rabarberkompotten er lidt flydende i konsistensen, men det er skam meningen, så den kan blande sig dejligt med flødeskum og marengsen, som i øvrigt er sprød udenpå og let chewy indeni – præcis som jeg bedst kan lide den.
Her er opskriften:
Rabarber Eton Mess
4 personer
Rabarberkompot:
500 g rabarber
200 g sukker
3/4 dl vand
(hellere end gerne korn af 1 stang vanilje også)
Marengs:
2 æggehvider
100 g sukker
1/2 tsk citronsaft
2 dl piskefløde
Rabarberkompot:
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog, og lad det småkoge, indtil rabarberne er helt møre og “falder fra hinanden”. Køl helt af.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen og til sidst citron. Fordel marengsen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 100 i 90 minutter. Køl helt af.
Samling af desserten:
Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis rabarberkompot, flødeskum og stykker af marengs i lag i fire portionsglas og server straks.
Sussie Grønfeldt skriver
Kære Anne, jeg er også stor fan af vores danske rabarber, og har endda heldig adgang til selv at trække nogen fine, tynde af sorten “jordbærrabarber”. Dog kæmper jeg med at holde på rabarberens yndige røde farve, når jeg koger kompot. Har du nogle gode råd i den forbindelse? Farven betyder naturligvis intet for den gode smag, men ren æstetisk er sådan en omgang grønlig-brun kompot bare ikke videre tilfredsstillende…
Anne au Chocolat skriver
Kære Sussie,
Mit bedste bud er ikke at koge kompotten for meget og endelig ikke putte vand i 🙂