Disse små sødmefulde crumbles emmer langt væk af sommer! De er den perfekte dessert til lune aftener og kan laves på nul komma fem. Eller i hvert på kun 30 minutter. Ideelt set bruger man friske bær i disse crumbles, men man kan også anvende frosne bær, og de behøver ikke at optøs inden brug. Jeg er vild med at servere creme fraiche til, men hvis man hellere vil have vaniljeis til, skal I bare give den gas med isscooperen!
Crumbles med ribs og brombær
4 stk
100 g ribs
100 g brombær
30 g hjemmelavet vaniljesukker (eller 30 g sukker og korn af 1/4 vaniljestang)
40 g havregryn
40 g sukker
40 g koldt smør
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Bland ribs, brombær og vaniljesukker i en skål og fordel det i de fire ramekinere. Bland havregryn, sukker og koldt smør sammen, til det er ensartet. Fordel crumbledejen på toppen af bærrene. Bag dem i ca. 20 min, eller til de er gyldne på toppen.
Nyd dem lune med creme fraiche eller vaniljeis til!
Sysleren skriver
Mmm, crumble er min all time favorit skal-vi-ikke-lige-have-noget-sødt-alligevel-dessert. Bær om sommeren, pærer om efteråret, æbler om vinteren og rabarber om foråret. Hvornår er det lige, at man ikke kan spise crumble.
Og der skal creme fraiche till. Mums. (og må jeg så godt lige bede om den ene?)
Sofie Studsgaard skriver
Hold da op hvor var det bare lækkert 🙂 det tog faktisk heller ikke så lang tid at bakse sammen i en skål og så med i skoven 😀 super fif/opskrift.
Anne au Chocolat skriver
Kære Sysleren,
Jeg er helt enig! 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Anne
Vicki_Louise skriver
Hej Anne
Det samgt virkelig dejligt
vi skal holde vinter bryllup og mangler et sted at leje skåle og service henne
vi har kikket lidt på http://vip-teltudlejning.dk/side/serviceudlejning/
som står for alt til festen men mangler lidt fade og skåle
MVH
Vicki-Louise