Klokken er 15, det er fredag, og så har det regnet HELE dagen. Men regn og gråvejr kan ikke slå mit sommerhumør ud af kurs, efter jeg lige har sat tænderne i denne tallerkenfuld sommervelsmag: danske solmodne, saftige og søde jordbær med et aromatisk frisk drys af citronmelisse-sukker. Jeg blendede sukker og citronmelisse fra haven og dryssede det straks over jordbærrene. I skrivende stund tørrer det resterende citronmelisse-sukker i ovnen ved 80 grader. Det tager ca. 30 minutter, indtil det er helt tørt. Og så skal Kaj og Christian også smage jordbær med det aromatiske sukker i aften sammen med letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis. Så føles det alligevel som sommer <3
Jordbær med citronmelisse-sukker
4 personer
1 bakke jordbær, renset og skåret i mindre stykker
Citronmelisse-sukker:
50 g sukker
1 stor håndfuld citronmelisseblade
Kom sukker og citronmelisse i en minihakker og blend indtil sukkeret er helt grønt. Drys på jordbærrene ved servering (eller tør resten i ovnen som forklaret ovenfor, hvis sukkeret skal gemmes)
Skriv et svar