E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Chokolade scones med saltkaramel

29. juni 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


I morges bagte jeg chokolade scones, og efterfølgende var jeg et stort spørgsmålstegn. For hvorfor i alverden har jeg ikke bagt scones med chokolade før? De smager jo intet mindre end himmelsk!
De er sprøde udenpå og luftigt bløde indeni og med en fin smag af smør, som chokoladeklumperne faktisk ikke overdøver helt. Og så er de bogstaveligt talt lavet på nul komma fem:) Jeg er KÆMPE fan! Og det samme er Kaj… han spiste lige tre “chokoladeboller”, da han kom hjem fra vuggestue og sagde “smager godt, mor” med munden fuld af smørsmurte chokolade scones.

Nyd dem helt friskbagte med et lag smør, eller som jeg gjorde med saltkaramel – fordi jeg er en sukkergris!

Chokolade scones med saltkaramel
12 stk

Chokolade scones:
170 g hvedemel
15 g flormelis
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
50 g koldt smør
1 dl kærnemælk
50 g hakket mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)

Saltkaramel:
75 g sukker
1 dl piskefløde
Salt

Chokolade scones:
Tænd for ovnen på 220 grader varmluft. Kom mel, flormelis, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt skiver af smør og smuldrer det mellem fingre, til det ligner brødkrummer. Tilsæt chokoladestykkerne og saml dejen med kærnemælk. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til ca. 2 cm tykkelse. Udstik scones med en udstikker (ca. 5 cm) eller skær dem blot ud med en kniv. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 8-10 minutter.

Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde lidt ad gangen og rør godt med et piskeris. Smag til med salt. Hæld karamellen i en skål og køl af.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Jordbærtærte à la Anne Au Chocolat
Next Post: Sommerdessert på fem minutter – Jordbær med citronmelisse-sukker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Amalie skriver

    30. juni 2017 kl. 15:03

    Kan man fryse scones?
    Tænker om konsistensen kan være lidt “ødelagt” når de bliver tøet op igen?

    Hilsen en preggo, det bager til tiden med en nyfødt ???

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. juni 2017 kl. 15:12

    Kære Amalie,
    Tillykke med mavsen og alt det bedste herfra, når du snart bliver mor 🙂
    Jeg frøs halvdelen ned i går, da de var helt nybagt og forventer, at de er meget lækre stadig, når de tøes op!
    Kh Anne

  3. Bente skriver

    1. juli 2017 kl. 07:40

    Jeg har piskefløde og kærnemælk i køleskabet – så et fantastisk velsmagende “stop madspild” projekt venter. Tusind tak fordi din fantastiske inspiration. Kh Bente

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2017 kl. 11:55

    Kære Bente,
    Hvor lyder det godt – jeg elsker også at bruge resterne til nye kreationer 🙂
    Hurra for stop af madspild!
    Kh Anne

  5. Mikkeline skriver

    17. oktober 2019 kl. 07:47

    Hej. Hvornår putter du chokoladen i? Er det sammen med smørret eller først når du samler med kærnemælk? Kh Mikkeline

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2019 kl. 20:54

    Kære Mikkeline,
    Beklager fejlen i opskriften! Jeg har tilføjet det nu 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap