E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokolade scones med saltkaramel

29. juni 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


I morges bagte jeg chokolade scones, og efterfølgende var jeg et stort spørgsmålstegn. For hvorfor i alverden har jeg ikke bagt scones med chokolade før? De smager jo intet mindre end himmelsk!
De er sprøde udenpå og luftigt bløde indeni og med en fin smag af smør, som chokoladeklumperne faktisk ikke overdøver helt. Og så er de bogstaveligt talt lavet på nul komma fem:) Jeg er KÆMPE fan! Og det samme er Kaj… han spiste lige tre “chokoladeboller”, da han kom hjem fra vuggestue og sagde “smager godt, mor” med munden fuld af smørsmurte chokolade scones.

Nyd dem helt friskbagte med et lag smør, eller som jeg gjorde med saltkaramel – fordi jeg er en sukkergris!

Chokolade scones med saltkaramel
12 stk

Chokolade scones:
170 g hvedemel
15 g flormelis
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
50 g koldt smør
1 dl kærnemælk
50 g hakket mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)

Saltkaramel:
75 g sukker
1 dl piskefløde
Salt

Chokolade scones:
Tænd for ovnen på 220 grader varmluft. Kom mel, flormelis, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt skiver af smør og smuldrer det mellem fingre, til det ligner brødkrummer. Tilsæt chokoladestykkerne og saml dejen med kærnemælk. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til ca. 2 cm tykkelse. Udstik scones med en udstikker (ca. 5 cm) eller skær dem blot ud med en kniv. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 8-10 minutter.

Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde lidt ad gangen og rør godt med et piskeris. Smag til med salt. Hæld karamellen i en skål og køl af.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Jordbærtærte à la Anne Au Chocolat
Next Post: Sommerdessert på fem minutter – Jordbær med citronmelisse-sukker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Amalie skriver

    30. juni 2017 kl. 15:03

    Kan man fryse scones?
    Tænker om konsistensen kan være lidt “ødelagt” når de bliver tøet op igen?

    Hilsen en preggo, det bager til tiden med en nyfødt ???

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. juni 2017 kl. 15:12

    Kære Amalie,
    Tillykke med mavsen og alt det bedste herfra, når du snart bliver mor 🙂
    Jeg frøs halvdelen ned i går, da de var helt nybagt og forventer, at de er meget lækre stadig, når de tøes op!
    Kh Anne

  3. Bente skriver

    1. juli 2017 kl. 07:40

    Jeg har piskefløde og kærnemælk i køleskabet – så et fantastisk velsmagende “stop madspild” projekt venter. Tusind tak fordi din fantastiske inspiration. Kh Bente

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2017 kl. 11:55

    Kære Bente,
    Hvor lyder det godt – jeg elsker også at bruge resterne til nye kreationer 🙂
    Hurra for stop af madspild!
    Kh Anne

  5. Mikkeline skriver

    17. oktober 2019 kl. 07:47

    Hej. Hvornår putter du chokoladen i? Er det sammen med smørret eller først når du samler med kærnemælk? Kh Mikkeline

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2019 kl. 20:54

    Kære Mikkeline,
    Beklager fejlen i opskriften! Jeg har tilføjet det nu 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap