E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærtærte à la Anne Au Chocolat

25. juni 2017 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

For et par uger siger delte jeg opskriften på min jordbærtærte i BT, og i dag deler jeg den med jer. Det har jeg glædet mig gevaldigt til! Når de sommersøde danske jordbær titter smukt frem på markerne, i haverne og i butikkerne, er det ganske fristende og meget oplagt at bruge nogle af dem til en lækker jordbærtærte, hvor de farvefine friske jordbær får lov til at brillere både visuelt og smagsmæssigt.

Jordbærtærten består af en smørsprød mørdej, mazarinfyld med masser af aromatisk marcipansmag, et lag mørk chokolade samt en fløjlsblød og vaniljeprikket kagecreme vendt med letpisket flødeskum og ikke mindst MANGE jordbær på toppen.

De fleste jordbærtærter har jo et lag gelé på toppen. Det har jeg aldrig været fan af, da det fjerner fokus fra jordbærrene. Så der er altså ingen gelé på min jordbærtærte. Ellers er det nu en ret klassisk jordbærtærte. Ofte er der en almindelig kagecreme i jordbærtærter, men i min optik bliver cremen lige det friskere og luftigere, når man vender lidt letpisket flødeskum i til sidst.

Hvis man følge opskriften, er det altså ikke spor kringlet at trylle en jordbærtærte frem til eftermiddagskaffen. God fornøjelse:)

Ps. Brug gerne de resterende hvider til marengs!

Jordbærtærte
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Mazarinfyld:
60 g marcipan
50 g sukker
50 g smør, blødt
1 æg
1 spsk mel

Kagecreme:
180 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukker

Ekstra:
70 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
1 dl piskefløde
1 bakke danske jordbær

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og kom den i tærteformen (20 cm i diameter).

Mazarinfyld:
Riv marcipanen på et rivejern og rør godt sammen med sukker. Tilsæt derefter smør og dernæst æg. Vend tilsidst mel i. Fordel mazarinfyldet på tærtebunden og bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter, indtil den er fint gylden. Køl den af på en bagerist.

Kagecreme med flødeskum:
Varm mælken op til kogepunktet sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen og hæld mælken over i æggemassen og pisk godt imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål, og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl i en times tid inden brug.

Samling af tærten:
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel den smeltede chokolade på den afkølede tærte, og lad chokoladen størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen. Fordel cremen oven på laget af chokolade. Pynt tærten med jordbær, og lad den gerne sætte sig en times tid på køl inden servering, men den kan også sagtens nydes med det samme.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « De vildeste chocolate chip cookies
Next Post: Chokolade scones med saltkaramel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristine skriver

    2. juli 2017 kl. 17:43

    Hej Anne,
    den ser super fin ud. Kan man fryse bunden med mazarinfyld?
    Kh. Kristine

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2017 kl. 11:54

    Kære Kristine,
    Jeg beklager det sene svar. Yes det kan du 🙂
    Kh Anne

  3. Dorte skriver

    9. juli 2017 kl. 16:57

    Kan man lave tærten og kagecremen dagen før, for så at samle den dagen efter?
    Eller bliver kagecremen dårlig af det?

  4. Anne au Chocolat skriver

    31. juli 2017 kl. 09:59

    Kære Dorte,
    Det kan du sagtens! Beklager det sene svar – har lige holdt en lang sommerferie 🙂

  5. Mette skriver

    23. april 2018 kl. 09:55

    Hej Anne.

    Jeg har en tærteform på 28 cm. Er det mon passende med 1 1/2 gange opskriften til sådan en form?

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. april 2018 kl. 11:45

    Hej Mette,
    Jeg tror faktisk, at jeg ville lave dobbelt op på opskriften for en sikkerheds skyld!
    Kh Anne

  7. Mette skriver

    26. april 2018 kl. 09:30

    Okay det prøver jeg 🙂 Hvis jeg nu bager bunden dagen før, ville du så opbevare den i køleskab eller bare i en pose?

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2018 kl. 19:03

    Kære Mette,
    Bare i en pose eller med husholdningsfilm over 🙂

  9. Emilia skriver

    2. maj 2018 kl. 15:37

    Hvis jeg skal lave kagen til 20 mennesker, er det så fint at lave potionen x4?

  10. Emilia skriver

    2. maj 2018 kl. 15:44

    Og fungere det fint med past. Æggeblommer?

  11. Anne au Chocolat skriver

    4. maj 2018 kl. 09:01

    Kære Emilia,
    Ja det vil jeg mene. Eller måske nøjes med x3. Pasteuriserede æggeblommer kan sagtens bruges ja.
    Venligst
    Anne

  12. Maria skriver

    15. juni 2018 kl. 22:12

    Jeg tænker på om du bruger al cremen på tærten? Jeg har forsøgt mig med en af de aflange firkantet forme og tænker at den måske ikke kan rumme så meget af cremen.

  13. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2018 kl. 17:41

    Kære Maria,
    Beklager sent svar! Jeg brugte hele cremen ja, men det kan godt være, at du skal reducere mængden lidt til den aflange form.
    Kh Anne

  14. Nina Larsen skriver

    22. marts 2019 kl. 13:49

    Hej Anne,
    Ville man kunne erstatte sødmælk med havre- eller mandeldrik?
    Vh og tak
    Nina

  15. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2019 kl. 14:24

    Kære Nina,
    Ja det tænker jeg godt, at man kan 🙂
    Kh Anne

  16. Anna Andersen skriver

    1. maj 2020 kl. 17:16

    Hej Anne.
    Jeg skal lave tærten til en ven, jeg skal lave og levere den dagen inden det skal spises. Min tanke er at han selv kan få lov at samle kagen. Men hvad gør jeg med cremen? Kan jeg godt piske den op og vende den med fløden dagen inden, så det bare skal fordeles ud over kagen og toppes med jordbær? Eller det så bedre bare at samle kagen dagen inden og blot vente med jordbær?

    Mvh Anna

  17. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2020 kl. 12:01

    Kære Anna,
    Hyggelig idé! jeg ville bage tærten og så lave cremen – og så kan han piske den op på dagen og vende med flødeskum og pynte med jordbærrene.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap