E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De vildeste chocolate chip cookies

22. juni 2017 af Anne au Chocolat 8 kommentarer


I dag får I opskriften på de vildeste chocolate chip cookies, jeg hidtil har begået. Knasende sprøde med en sej midte og intet mindre end fire forskellige chokolader plus ekstra aromatisk knas fra de små kakaonibs. Lyder det ikke himmelsk? Det er kræs for chokoladefans <3
Derudover byder de på en fin karamelliseret smag, som kommer fra den gavmilde mængde af brun farin i dejen. Og naturligvis det helt perfekte tvist af salt. Man kan sagtens nøjes med at bruge en eller to forskellige chokolader, hvis man ikke lige har alle fire i sit chokoladekøleskab ligesom chokoladenørden her.

Nyd dem i øvrigt gerne helt friskbagte, mens chokoladen stadig er blød. Men de bliver endnu mere sprøde, når de er afkølede, hvilket også fantastisk lækkert! Med andre ord: spis dem, når I vil 🙂

Chocolate chip cookies med fire chokolader og kakaonibs
15-17 stk

100 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
100 g havregryn
100 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
70 g god mørk chokolade, jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
70 g god mælkechokolade, jeg brugte Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
70 g god hvid chokolade, jeg brugte Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
70 g blond Dulcey chokolade fra Valrhona (reklamelink)
30 g kakaonibs

Pisk smør og brun farin sammen i en skål. Tilsæt æg og rør rundt. Tilsæt så havregryn, mel, bagepulver og salt og rør godt rundt igen. Hak chokoladerne og vend dem i dejen sammen med kakaonibs. Form dejen til 15-17 lige store kugler. Placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem lidt fladere. Bag i ca.12 minutter ved 180 grader varmluft, til de er fint gyldne. Nyd dem lune eller helt afkølede.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Marengsroulade med mango og jordbær
Next Post: Jordbærtærte à la Anne Au Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Elsebeth skriver

    24. juni 2017 kl. 10:13

    Hvad er kakaonips?

  2. Isabella skriver

    24. juni 2017 kl. 18:23

    Hej Anne
    Hvor lang tid i forvejen tror du jeg kan lave de her cookies? Jeg står og skal lave et gigantisk kagebord og er på jagt efter kager der ikke skal laves på dagen.

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2017 kl. 09:14

    Kære Elsebeth,
    Kakaonibs er knuste kakaobønner og kan købes mange steder efterhånden. Men opskriften er også fin og lækker uden nibs.

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2017 kl. 09:15

    Hej Isabella,
    Uhm det lyder lækkert med det gigantiske kagebord 🙂 Du kan godt bage dem et par dage i forvejen. Så ville jeg nok bage dem et par minutter længere for at sikre, at de holder sprødheden.
    Kh Anne

  5. Frutte skriver

    13. august 2017 kl. 19:45

    Hej Anne.

    Fantastisk opskrift og disse småkager uhm nam nam 🙂
    Jeg synes dog ikke helt det lykkes for mig ud over selve smagen.

    Nu har jeg fulgt din opskrift 2 gange til punkt og prikke på samme tid har jeg også prøvet andre opskrifter som: https://hverdagsgourmet.dk/cookies/ Men ligemeget hvad så synes jeg altid at småkagerne bliver bløde i det.. Er det meningen, skal de ikke være sprøde? Er der noget jeg har overset eller skal de bare være bløde i det?

    God aften.
    Mvh. Frutte

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. august 2017 kl. 10:18

    Kære Frutte,
    Hmm mine plejer at være dejligt sprøde udenpå og let seje indeni. Måske du skal bare dem lidt længere tid?
    Her i sommerhalvåret er det altid lidt svært at få sprøde sager til at holde sprødheden pga den høje luftfugtighed.
    Kh Anne

  7. Jane skriver

    19. august 2019 kl. 19:32

    Hvor længe kan de holde sig hvis man har dem i en kagedåse?
    Jeg er på barsel, og ved at forberede lidt sødt til de kommende barselsgæster.

Trackbacks

  1. Nelja šokolaadi küpsised | Cook the day away! siger:
    1. juli 2017 kl. 18:50

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap