E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marengsroulade med mango og jordbær

20. juni 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Denne fnugtlette marengsroulade med mango, jordbær og vaniljeflødeskum emmer langt væk af sommer. Den slags sommerkage man skal nyde på terrassen med en god kop kaffe til eller på et tæppe i haven med bare tæer i græsset.

Servér den lige, når den er rullet sammen, da den så stadig er lidt sprød udenpå. Men den bliver nu ikke spor ringere af at blive opbevaret på køl nogle timer inden servering.

Og så kan man jo snildt bytte mangoen ud med andre bær eller frugter, hvis noget andet frister mere.

Ha’ en super fin eftermiddag!

Marengsroulade med mango og jordbær
6-8 personer

Marengsbund:
3 æggehvider
1 nip salt
150 g sukker

Vaniljeflødeskum:
2 dl piskefløde
20 g flormelis
Korn af 1/2 vaniljestang

Yderligere:
Mango
Jordbær
Flormelis

Marengsbund:
Kom æggehviderne i en røremaskine og tilsæt salt. Pisk hviderne stive og tilsæt derefter sukkeret 1 spsk ad gangen under stadig piskning. Fordel marengs på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på ca. 35 cm x 30 cm. Bag ved 180 grader varmluft i 15-17 minutter, til den er fint gylden. Lad den køle næsten helt af på bagepladen og vend da marengsbunden over på et stykke bagepapir med marengsens overflade nedad. Træk forsigtigt bagepapiret af marengsbunden, og lad den afkøle helt.

Samling: Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til flødeskum. Skær mangoen i fine tern. Fordel flødeskummet på marengsbunden og drys med mangotern. Rul rouladen på den korte led med hjælp fra bagepapiret. Pynt med jordbær og drys med flormelis.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banankage med kirsebær til sommerfest i Kajs vuggestue
Next Post: De vildeste chocolate chip cookies »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Alex skriver

    5. juli 2017 kl. 12:31

    Mums, hvor ser den god ud. Lige et spørgsmål – den her roulade ville man ikke for-rulle, vel? Ligesom man nogle gange gør med sukkerbrøds roulader.
    På forhånd tak,
    Alex

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2017 kl. 13:55

    Kære Alex,
    Tusind tak 🙂
    Nej det var i hvert fald ikke nødvendigt – men det skader garanteret ikke at for-rulle for en sikkerheds skyld.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap