Så blev det endelig fredag, og vi skal til sommerfest i Kajs vuggestue i eftermiddag. Vi tager hjemmelavede falafler, humus og denne lækre banankage med, som jeg håber falder i både de små og stores smag.
Banankage er nu altid en sikker vinder, og der er derfor også mange varianter af banankage her på bloggen. Jeg nænner ikke at smide overmodne bananer ud, så de ryger i en kage i stedet for skraldespanden.
Jeg bagte også banankage til bloggen i sidste weekend, men denne her er mere børnevenlig uden den syltede ingefær. Normalt ville jeg pynte en kage med hele kirsebær, men da det er små ganer, som skal guffe kagen, har jeg fjernet stenene.
Ha’ en dejlig fredag og weekend. I morgen skal vi til kærlighedsfest og bryllup hos søde Emily og Nikolaj, og vi glæææææder os <3
Banankage med mælkechokolade og kirsebærpynt
10-12 personer
Banankage:
3 æg
150 g sukker
150 g mel
1/2 tsk bagepulver
120 g smør, smeltet og afkølet
3 modne bananer
Mælkechokoladetopping
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør
Pynt:
Kirsebær
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
mandelknas
Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og rør godt rundt undervejs. Mos bananer godt. Vend bananmos i dejen. Hæld dejen firkantet bageform (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl af.
Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade og rør rundt til det er smeltet sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med kirsebær og knas.
Skriv et svar