E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeis med browniestykker

3. juli 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Kalder alle chokoladeis-elskere.. jeg ved, at I er derude!

I dag byder bloggen på denne chokoladeintense og cremede is med stykker af fudgy brownie. Åh, det er godt <3

Min mands favorit-is er chokoladeis, og da jeg serverede denne for ham, slog hans smagsløg flikflak af glæde. Der var pekannødder i de browniestykker (fundet i fryseren, i øvrigt), som kom i isen, hvilket er et genialt match til chokoladesmagen. Dog kan man sagtens lave chokoladeisen med en helt plain brownie.

Her er opskriften:

Chokoladeis med brownie stykker 
6 personer

160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
400 ml sødmælk
200 ml fløde
4 æggeblommer
100 g sukker

Brownie i mindre stykker (ca. 250 g)

Hak chokoladen fint. Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Tag gryden af varmen og kom straks chokoladen i og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm op til cremen har 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et vandbad i køkkenvasken – også gerne med isterninger i. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Når isen er næsten færdigkørt, tilsæt da browniestykkerne. Spis med det samme eller hæld isen i en boks/form og sæt i fryseren til senere nydelse.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Sommerdessert på fem minutter – Jordbær med citronmelisse-sukker
Next Post: Sommerhus chokoladeballade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christina skriver

    3. juli 2017 kl. 14:43

    Lyder super lækkert ! Vil gerne selv prøve, men skal den en tur i ismaskine (ejer ingen) inden browniestykkerne eller kan de bare puttes i og så sætte isen i fryseren?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2017 kl. 11:54

    Kære Christina,
    Den skal “desværre” i ismaskinen for at blive rigtig lækker og for ikke at krystallisere. Ønsk dig en ismaskine til jul eller fødselsdag eller forkæl dig selv med en 🙂
    Kh Anne

  3. Martin skriver

    8. september 2021 kl. 15:58

    Hej

    Det her er nok den bedste chokoladeis, jeg nogensinde har smagt. Er helt holdt med at købe chokoladeis, når nu jeg kan lave den meget bedre selv! Mit eneste problem er dog, at den bliver stenhård! Har du et tip til, hvordan jeg kan få den lækkert blød og cremet? Jeg har lavet den flere gange og prøvet at variere lidt i fremgangsmåden, men stadig uden held.

    Jeg har fx prøvet at piske fløden til skum og så vende flødeskummen i chokomassen, inden den køres på maskine.

    Det ville være fedt, hvis du kunne komme med et bud eller to på, hvordan jeg kan få den blød og cremet, da det ville gøre en virkelig god is helt fantastisk!

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2021 kl. 20:49

    Kære Martin,
    Det er jeg glad for at høre!
    Jeg tror, at mit bedste bud på at gøre det blød og cremet (også efter fryseren) er at tilsætte cremodan. Det er ikke et produkt, jeg selv bruger, men jeg ved, at andre gør det 🙂
    Isen er jo blød og cremet, når den lige er lavet på ismaskinen, og jeg synes også, at den er fin, når den bare har fået lov til at temperere lidt på køl inden, den nydes (hvis den har været i fryseren natten over)
    Kh Anne

  5. Martin skriver

    1. oktober 2021 kl. 10:16

    Hej Anne

    Beklager det sene svar. Det kunne godt være, jeg skulle prøve cremodan – det er ellers ikke et produkt, jeg er bekendt med, men måske det var forsøget værd.

    Dog har jeg fundet opskrifter på både vaniljeis og cookie dough-is, som er blød og lækker, også selvom de kommer direkte fra fryseren. Og jeg har så prøvet at tillempe din opskrift på denne chokoladeis til de opskrifter, men stadig uden held. Hvad mon det er, der gør, at denne is bliver det hårdere? Kan det være chokoladen?

    Vh
    Martin

  6. Martin skriver

    25. april 2022 kl. 14:38

    Hej

    Det er en superlækker is. Men hvad er egentlig årsagen til, at den skal varmes op, når æggemassen og chokolademælken er blandet sammen? Og at den skal køles hurtigt ned igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap