E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeis med browniestykker

3. juli 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Kalder alle chokoladeis-elskere.. jeg ved, at I er derude!

I dag byder bloggen på denne chokoladeintense og cremede is med stykker af fudgy brownie. Åh, det er godt <3

Min mands favorit-is er chokoladeis, og da jeg serverede denne for ham, slog hans smagsløg flikflak af glæde. Der var pekannødder i de browniestykker (fundet i fryseren, i øvrigt), som kom i isen, hvilket er et genialt match til chokoladesmagen. Dog kan man sagtens lave chokoladeisen med en helt plain brownie.

Her er opskriften:

Chokoladeis med brownie stykker 
6 personer

160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
400 ml sødmælk
200 ml fløde
4 æggeblommer
100 g sukker

Brownie i mindre stykker (ca. 250 g)

Hak chokoladen fint. Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Tag gryden af varmen og kom straks chokoladen i og rør rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden, og varm op til cremen har 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et vandbad i køkkenvasken – også gerne med isterninger i. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen. Når isen er næsten færdigkørt, tilsæt da browniestykkerne. Spis med det samme eller hæld isen i en boks/form og sæt i fryseren til senere nydelse.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Sommerdessert på fem minutter – Jordbær med citronmelisse-sukker
Next Post: Sommerhus chokoladeballade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christina skriver

    3. juli 2017 kl. 14:43

    Lyder super lækkert ! Vil gerne selv prøve, men skal den en tur i ismaskine (ejer ingen) inden browniestykkerne eller kan de bare puttes i og så sætte isen i fryseren?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2017 kl. 11:54

    Kære Christina,
    Den skal “desværre” i ismaskinen for at blive rigtig lækker og for ikke at krystallisere. Ønsk dig en ismaskine til jul eller fødselsdag eller forkæl dig selv med en 🙂
    Kh Anne

  3. Martin skriver

    8. september 2021 kl. 15:58

    Hej

    Det her er nok den bedste chokoladeis, jeg nogensinde har smagt. Er helt holdt med at købe chokoladeis, når nu jeg kan lave den meget bedre selv! Mit eneste problem er dog, at den bliver stenhård! Har du et tip til, hvordan jeg kan få den lækkert blød og cremet? Jeg har lavet den flere gange og prøvet at variere lidt i fremgangsmåden, men stadig uden held.

    Jeg har fx prøvet at piske fløden til skum og så vende flødeskummen i chokomassen, inden den køres på maskine.

    Det ville være fedt, hvis du kunne komme med et bud eller to på, hvordan jeg kan få den blød og cremet, da det ville gøre en virkelig god is helt fantastisk!

  4. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2021 kl. 20:49

    Kære Martin,
    Det er jeg glad for at høre!
    Jeg tror, at mit bedste bud på at gøre det blød og cremet (også efter fryseren) er at tilsætte cremodan. Det er ikke et produkt, jeg selv bruger, men jeg ved, at andre gør det 🙂
    Isen er jo blød og cremet, når den lige er lavet på ismaskinen, og jeg synes også, at den er fin, når den bare har fået lov til at temperere lidt på køl inden, den nydes (hvis den har været i fryseren natten over)
    Kh Anne

  5. Martin skriver

    1. oktober 2021 kl. 10:16

    Hej Anne

    Beklager det sene svar. Det kunne godt være, jeg skulle prøve cremodan – det er ellers ikke et produkt, jeg er bekendt med, men måske det var forsøget værd.

    Dog har jeg fundet opskrifter på både vaniljeis og cookie dough-is, som er blød og lækker, også selvom de kommer direkte fra fryseren. Og jeg har så prøvet at tillempe din opskrift på denne chokoladeis til de opskrifter, men stadig uden held. Hvad mon det er, der gør, at denne is bliver det hårdere? Kan det være chokoladen?

    Vh
    Martin

  6. Martin skriver

    25. april 2022 kl. 14:38

    Hej

    Det er en superlækker is. Men hvad er egentlig årsagen til, at den skal varmes op, når æggemassen og chokolademælken er blandet sammen? Og at den skal køles hurtigt ned igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap